Benromach Triple Distilled, Speyside Single Malt

499,00  m/Moms
( 399,20  u/Moms )
ekskl. levering
Benromach Triple Distilled er en skotsk single malt whisky med det usædvanlige særtræk at den er destilleret 3 gange. Normalt destilleres whisky fra dette område af Skotland blot 2 gange.

70 cl. 50,0 %

Vægt: 1,35
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Benromach Triple Distilled, Speyside Single Malt

Benromach Triple Distilled er en skotsk single malt whisky med det usædvanlige særtræk at den er destilleret 3 gange. Normalt destilleres whisky fra dette område af Skotland blot 2 gange, mens den tredje destillation er noget man forbinder mere med Lowland-regionen og Irland. Typisk giver det en lidt lettere spiritus og det harmonerer perfekt med Benromachs lette røg. Triple Distilled er lagret 8 år på first-fill bourbon barrels og tappet ved 50% alkohol.
Farve: Let gylden.
Duft: Florale noter af hyldeblomst, jordbær og et touch af tørverøg.
Smagsnoter: Hvid peber, limeskal, orangeskal og røg i eftersmagen.
Serveringsforslag: Nydes rent, evt. med en dråbe vand eller to.
Land: Skotland
Område: Speyside
Indhold: Scotch Whisky
Type: Single Malt
Alder: 8 år (årgang 2009)
Størrelse: 70 cl.
Alkohol (%): 50,0
Benromach er grundlagt i år 1898 og var et af de destillerier som måtte lukke i 1983, hvor der blev drukket meget lidt whisky og industrien haltede. Men lykkeligvis genopstartede Benromach produktionen i 1998, som (indtil videre) det eneste af de mange savnede destillerier som slukkede kedlerne i det skæbnesvangre år. Det var den uafhængige aftapper, Gordon & MacPhail som vækkede Benromach til live. I 1993 købte de hvad der var tilbage af destilleriet (et par washbacks og de tomme bygninger) og brugte derefter de næste 5 år på at renovere og installere nyt udstyr. Gordon & MacPhail er kendt for at have kæmpemæssige mængder af gammel whisky, som firmaet har købt gennem årene, og de var således unikt stillede til at kigge deres ”flydende bibliotek” igennem og spore sig ind på den stil, som Benromach havde haft før lukningen. Det nye destilleri blev så designet, så det bedst muligt kunne ramme den gamle stil, og man har sågar installeret en malt-kværn som er bygget i 1913! Især mente man, at et hint af røg var yderst vigtigt. Sådan smagte Speyside-whisky i gamle dage, for før 1960’erne maltede de fleste destillerier selv, og her brugte man altså både kul og tørv. Deres standard malt peates til 10-12 ppm, men de laver også en lille smule whisky med en væsentlig kraftigere røg.
Benromach er essensen af et håndværks-destilleri. Det er hands-on, hele vejen igennem, og nok det mindste destilleri i speyside. Kun 2 mand er involveret i produktionen! Der er ingen termometre eller trykmålere på deres pot-stills – man sikrer at tingene kører som de skal med ”sound, touch and sight”. Det er gammeldags, men det er fantastisk godt. Benromach har sat barren urimeligt højt for deres konkurrenter i Speyside.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler