Benromach Hermitage Wood Finish, Speyside Single Malt

549,00  m/Moms
( 439,20  u/Moms )
ekskl. levering
Benromach Hermitage Wood Finish bliver efter en periode på first-fill bourbonfade flyttet over på franske Hermitage rødvinsfade. Det giver whiskyen både bløde tanniner og vinøse noter.

70 cl. 45,0 %

Vægt: 1,35
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Benromach Hermitage Wood Finish, Speyside Single Malt

Benromach Hermitage Wood Finish er en whisky fra Speyside med en usædvanlig fadlagring. Efter en periode på first-fill bourbonfade flyttes whiskyen det sidste stykke tid over på franske fade, som tidligere har indeholdt rødvin fra Hermitage i Rhônedalen. Det giver whiskyen både bløde tanniner og vinøse noter. Whiskyen tappes efterfølgende uden kølefiltrering for at bevare så meget smag og tekstur som muligt.
Farve: Rødlig kobber.
Duft: Blommer og mørk chokolade med en antydning af mynte.
Smagsnoter: Sødmefulde noter af chokolade og kirsebær flankeret af grønne urter – timian og rosmarin – og en antydning af tørverøg.
Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med et par dråber vand.
Land: Skotland
Område: Speyside
Indhold: Scotch Whisky
Type: Single Malt
Alder: 10 år (årgang 2005)
Størrelse: 70 cl.
Alkohol (%): 45,0
Benromach er grundlagt i år 1898 og var et af de destillerier som måtte lukke i 1983, hvor der blev drukket meget lidt whisky og industrien haltede. Men lykkeligvis genopstartede Benromach produktionen i 1998, som (indtil videre) det eneste af de mange savnede destillerier som slukkede kedlerne i det skæbnesvangre år. Det var den uafhængige aftapper, Gordon & MacPhail som vækkede Benromach til live. I 1993 købte de hvad der var tilbage af destilleriet (et par washbacks og de tomme bygninger) og brugte derefter de næste 5 år på at renovere og installere nyt udstyr. Gordon & MacPhail er kendt for at have kæmpemæssige mængder af gammel whisky, som firmaet har købt gennem årene, og de var således unikt stillede til at kigge deres ”flydende bibliotek” igennem og spore sig ind på den stil, som Benromach havde haft før lukningen. Det nye destilleri blev så designet, så det bedst muligt kunne ramme den gamle stil, og man har sågar installeret en malt-kværn som er bygget i 1913! Især mente man, at et hint af røg var yderst vigtigt. Sådan smagte Speyside-whisky i gamle dage, for før 1960’erne maltede de fleste destillerier selv, og her brugte man altså både kul og tørv. Deres standard malt peates til 10-12 ppm, men de laver også en lille smule whisky med en væsentlig kraftigere røg.
Benromach er essensen af et håndværks-destilleri. Det er hands-on, hele vejen igennem, og nok det mindste destilleri i speyside. Kun 2 mand er involveret i produktionen! Der er ingen termometre eller trykmålere på deres pot-stills – man sikrer at tingene kører som de skal med ”sound, touch and sight”. Det er gammeldags, men det er fantastisk godt. Benromach har sat barren urimeligt højt for deres konkurrenter i Speyside.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler