Ron Matusalem, Platino

169,75  m/Moms
( 135,80  u/Moms )
ekskl. levering
Dette er en "mixer" Rom; perfekt til Mojitos, drinks og Rom & Cola. Dette er en hvid rom, men en hvid rom af bedre kvalitet. Den giver din drink en mindre sprittet smag og en større klassisk rom smag.
Vægt: 1,35
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Område og Producent: Matusalem blev grundlagt i 1872 i Santiago de Cuba af 2 spanske brødre. De havde stor erfaring med destillering og med at ”blende” efter Solera lagrings metoden, som oprindeligt blev udviklet til fremstillingen af den berømte spanske sherry. Deres mål var at producerer en af verdens blødeste rom af højeste kvalitet, et mål virksomheden fortsat lever op til.

I 1959 kom Fidel Castro til magten og familien tvinges i eksil og derfor produceres Matusalem rom i dag i den Dominikanske Republik. Her dyrkes sukkerrør af højeste kvalitet takket være perfekte jord og klima forhold.

Matusalem rom laves stadig den dag i dag efter familiens oprindelige og hemmelige opskrift. De ”Master Blenders” der laver rommen, er efterkommere af grundlæggerne og opretholder den århundrede gamle ”Solera” lagrings teknik.

Fremstilling af Matusalem rom: Sukkerrør saft eller melasse gæres. Herefter destilleres den gærede saft for at koncentrere alkoholen. Det endelige destillat lagres på egetræsfade for at opnå en blødere, mere elegant og kompleks smag samt en smukkere og dybere farve.

Hos Matusalem lagres rommen efter Solera metoden. I Solera bliver rom af forskellig alder organiseret i et system af stablede tønder, hvor den yngste rom ligger øverst og den ældste ligger nederst. Når den ældste rom er klar, bliver en smule fjernet til aftapning. Rom fra det næstnederste lag af tønder, bruges til at fylde de nederste op igen og så videre indtil man når det øverste lag som flydes op med ny rom.

Ved denne metode sikre man en konsekvent kvalitet af rommen fra en aftapning til den næste. Man opnår endvidere en meget mere kompleks, rund og overdådig rom ved at blande forskellige rom af forskellig alder.

Hvor mange lag der er i et Solera system, og hvor lang tid rommen lagres, afhænger af hver ”Master Blenders” opskrift og personlige stil og selvfølgelig af hvilken slags rom, der skal produceres. Generelt kan man sige, at jo længere lagrings-/blandingsprocessen varer desto bedre bliver rommen.

Ron Matusalem, Platino:

Dette er en hvid rom, men en hvid rom af bedre kvalitet. Den er perfekt til Mojitos og den giver din drink en mindre sprittet smag og en større klassisk rom smag, hvilket vil sige at du kan tillade dig at blande drinken lidt stærkere end du normalt ville kunne med andre "kendte" mærker indenfor hvid Rom.

Klassisk lys rom med blomsteraroma. Smagen er tør, med lidt sødme, frugt og sprit. Dette er en "mixer" Rom; til Mojitos, drinks og Rom & Cola. Det anbefales ikke at drikke denne rom rent.

Land: Dominikanske Republik
Alder: N/A 
Indhold: Rom 
Størrelse: 70.00 cl 
Alkohol (%): 40.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler