Marashino Maraska

179,75  m/Moms
( 143,80  u/Moms )
ekskl. levering
Maraska er kendt i hele Kroatien og blandt feinschmeckere rundt om i verden for sin fine Maraschino likør med den helt særlige, delikate smag af Mascara kirsebær.

50 cl. 32,0 %

Vægt: 1
Lager: Ikke på lager
Log ind her for at købe
Marashino Maraska
Maraska er kendt i hele Kroatien og blandt feinschmeckere rundt om i verden for sin fine Maraschino likør med den helt særlige, delikate smag. I mange år var Maraschino en foretrukken dessertdrik i de europæiske kongehuse og blev en modedille, der hurtigt spredte sig til Nord- og Sydamerika og til Australien. Et særligt parti blev bestilt til en af datidens store begivenheder .. Titanics jomfrurejse.
Maraschino har været produceret efter den samme opskrift i Zadar siden 16. århundrede. Den er baseret på de små, kraftige Mascara kirsebær, som indgår sammen med både sten og blade fra kirsebærtræer, der gror i den særlige røde jordbund, som omgiver Zadar.
I 2005 var Maraskas største udfordring at følge med efterspørgslen. Der kunne nemlig ikke produceres tilstrækkelige mængder af den eftertragtede likør, da de omkringliggende plantager med den særlige sort kirsebær enten blev brændt eller fældet af serbiske soldater, da de angreb Zadar under borgerkrigen i begyndelsen af 1990’erne. Maraska plantede derfor over 200.000 nye træer, så en 200 hektar stor ny plantage ville være produktionsklar i løbet af fem år.
Maraskas produktionsapparat stammer fra midten af forrige århundrede, så næsten alt udføres manuelt. Alle etiketter sættes på i hånden, ligesom den minutiøse fletning af bast til de særlige gaveflasker udføres som håndarbejde. Beviklingen og montering af bast til en enkelt flaske tager 20 minutter.
Servering: Maraschino kan anvendes som ingrediens i et utal af cocktails og drinks.
Prøv f.eks.:
The Last Word med 2 cl. Chartreuse Verte, 2 cl. Gin, 2 cl. Maraschino og 2 cl. lime juice. Shakes og serveres i et afkølet martini glas. Såfremt en lidt sødere udgave ønskes, kan Chartreuse Verte erstattes med Chartreuse Jaune.
Daiquiri Blossom med 3 cl. hvid rom, 3 cl. appelsinsaft, 1 cl.Maraschino. Shakes med is og serveres i et cocktailglas
Land: Kroatien
Indhold: Spiritus
Type: Likør / Mixer
Størrelse: 50 cl.
Alkohol (%): 32,0

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler