Chartreuse Verte, Grøn Urtelikør

179,75  m/Moms
( 143,80  u/Moms )
ekskl. levering
Den grønne Chartreuse er en uundgåelig flaske i et velassorteret barskab. Likøren har rødder helt tilbage i 1600-tallets Frankrig, hvor den oprindelige version blev tilskrevet livsforlængende egenskaber.

35 cl. 55,0 %

Vægt: 0,8
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Chartreuse Verte, Grønl Urtelikør

En unik likør, og det er efter sigende kun to munke der kender opskriften på Chartreuse, og de er de eneste der forestår fremstillingen af drikken.
Den grønne Chartreuse er en uundgåelig flaske i et velassorteret barskab. Likøren har rødder helt tilbage i 1600-tallets Frankrig, hvor den oprindelige version blev tilskrevet livsforlængende egenskaber. I dag drikkes den i store mængder for fornøjelsens skyld, og sikkert med den modsatte effekt. Opskriften er stadig hemmelig, og alkoholprocenten ligger på 55. Der er mange måder at drikke Chartreuse på: som den er, afkølet, med tonic eller i cocktails, som for eksempel neo klassikeren The Last Word.
Farve: Chartreuse grøn.
Duft: Duften er præget af eukalyptus, mint, anis og korianderfrø.
Smagsnoter: Tyk, cremet og meget sød. Grønne, urtede noter og en lang eftersmag.
Servering: Kan nydes rent, on the rocks, med tonic, over is eller i cocktails.
Land: Frankrig
Indhold: Spiritus
Type: Likør
Størrelse: 35 cl.
Alkohol (%): 55,0
Den smaragdgrønne likør Chartreuse finder før eller siden vej ned i enhver smagsinteresseret persons glas. Ifølge legenden kom munkene fra Karteuserordenen i 1605 i besiddelse af et ældgammelt manuskript som beskrev tilvirkningen af en eliksir, der på baggrund af sine 130 forskellige urter, efter sigende havde medicinske egenskaber.
Denne oprindelige opskrift følges stadig til punk og prikke når munkene laver deres ”Elixir Vegetal de la Grande-Chartreuse”, men munkene, med deres kristne tæft for profit, opdagede også, at der var marked for en mildere udgave, som kunne drikkes for fornøjelsen snarere end som medicin. I 1764 skabte de så den i dag klassiske Chartreuse med 55% alkohol.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler