Chartreuse Jaune, Gul Urtelikør

159,75  m/Moms
( 127,80  u/Moms )
ekskl. levering
Den gule Chartreuse er en lidt mildere og lidt sødere udgave af den klassiske grønne urtelikør fra de hemmelighedsfulde karteusermunke.

35 cl. 40,0 %

Vægt: 0,8
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Chartreuse Jaune, Gul Urtelikør

En unik likør, og det er efter sigende kun to munke der kender opskriften på Chartreuse, og de er de eneste der forestår fremstillingen af drikken.
Den gule Chartreuse er en lidt mildere og lidt sødere udgave af den klassiske grønne urtelikør fra de hemmelighedsfulde karteusermunke. De 130 urter, planter, og blomster giver en dyb, kompleks urtet smag, og her får man den altså i en lidt sødere udgave, med ”kun” 40% alkohol mod den grønnes 55%.
Farve: Gul med et grønligt skær.
Duft: Duften tyder på stor sødme, med noter af honning, estragon og mint.
Smagsnoter: Tyk og cremet, enormt sød og med en behagelig urtet eftersmag.
Servering: Kan nydes rent, on the rocks, med tonic, over is eller i cocktails.
Land: Frankrig
Indhold: Spiritus
Type: Likør
Størrelse: 35 cl.
Alkohol (%): 40,0
Den smaragdgrønne likør Chartreuse finder før eller siden vej ned i enhver smagsinteresseret persons glas. Ifølge legenden kom munkene fra Karteuserordenen i 1605 i besiddelse af et ældgammelt manuskript som beskrev tilvirkningen af en eliksir, der på baggrund af sine 130 forskellige urter, efter sigende havde medicinske egenskaber.
Denne oprindelige opskrift følges stadig til punk og prikke når munkene laver deres ”Elixir Vegetal de la Grande-Chartreuse”, men munkene, med deres kristne tæft for profit, opdagede også, at der var marked for en mildere udgave, som kunne drikkes for fornøjelsen snarere end som medicin. I 1764 skabte de så den i dag klassiske Chartreuse med 55% alkohol.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler