Springbank 15 år, Campbeltown Single Malt

699,00  m/Moms
( 559,20  u/Moms )
ekskl. levering
Springbank 15 Years er en single malt whisky fra håndværks destilleriet Springbank i Campbeltown. Den er sammensat af whisky overvejende fra sherryfade, hvilket giver de lette røgnoter et fint modspil af mørk frugt og julede krydderier.

70 cl. 46,0 %

Vægt: 1,35
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Springbank 15 år, Campbeltown Single Malt

Springbank blev grundlagt i 1828 af Archibald Mitchell og er dermed Skotland's ældste selvstændige destilleri.
Springbank 15 Years er en single malt whisky fra håndværks destilleriet Springbank i Campbeltown. Den er sammensat af whisky overvejende fra sherryfade, hvilket giver de lette røgnoter et fint modspil af mørk frugt og julede krydderier. Springbank 15 Years er tappet ved 46% alkohol, og i typisk Springbank-stil er den hverken tilsat karamelfarvestof eller kølefiltreret.
Farve: Gylden
Duft: Mørk chokolade, demerarasukker, julekage, tovværk, ristede mandler og brændt eg.
Smagsnoter: En cremet smag af rosinbrød, figner, vanilje, paranødder og små hints af røg.
Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med en dråbe vand.

92 point - Thomas Rydberg, Whisky & Rom Magasinet

Land: Skotland
Område: Campbeltown
Indhold: Scotch Whisky
Type: Single Malt
Alder: 15 år
Størrelse: 70 cl.
Alkohol (%): 46,0
Hos Springbank producerer man 3 distinkte typer whisky, som differentierer sig på en række parametre. Den klassiske Springbank har en let tørverøg. Røgniveauet angives (noget upræcist) med en måling af fenol i den færdigmaltede byg og ligger på cirka 10-15 ”parts per milion” (malten tørres 6 timer med tørverøg og 30 timer med varm luft). Springbank er desuden destilleret 2.5 gange. ”Longrow” – en kraftigt røget variant blev første gang lavet i 1973. Her er røgen oppe på 50-55 ppm, malten tørres 48 timer med tørverøg, og den er destilleret 2 gange. Den nyeste variant, Hazelburn, så dagens lys i 1997 da man for første gang forsøgte sig med helt urøget og tripeldestilleret whisky. Ud af de cirka 175.000 liter, det lille Campbeltown-destilleri producerer om året, er 80% Springbank, cirka 10% Longrow og 10% Hazelburn.
Uanset hvilken variant man har hang til, er Springbank værd at stifte bekendtskab med. Det er mange whiskynørders yndlings destilleri og det af gode grunde! Som det eneste destilleri i Skotland malter de selv al den byg de skal bruge. Der tilsættes aldrig farvestof, og whiskyen kølefiltreres ikke.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler