Von Oosten Bitter

139,75  m/Moms
( 111,80  u/Moms )
ekskl. levering
Von Oosten er Danmarks ældste Bitter! "God mod Kolera og Maveonde", stod der i Næstved Tidende i 1867. Det med Kolera har nok ikke den store betydning længere.

70 cl. 36,0 %

Vægt: 1,35
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Von Oosten Bitter

Von Oosten er Danmarks ældste Bitter! "God mod Kolera og Maveonde", stod der i Næstved Tidende i 1867. Det med Kolera har nok ikke den store betydning længere.
"Van Oosten" stammer oprindeligt fra Holland, men fabrikationen Simon Levy van Oosten flyttede til Hamburg omkring 1860, hvor han ændrede "van" til det tyske "von". S.L. von Oosten døde i en alder af 79 år. Bitteren blev i slutningen af det 18. århundrede importeret på fad fra Hamburg, tappet og forhandlet af vin-og spiritus engrosfirmaet Emanuel Møller & Co., København v/ Michael Sejersen.
Den 9. oktober 1908 købte ovennævnte sammen med Vinagenturfirmaet Marinus Møller & Co., København v/W.B. Herseth og Søren Engel rettighederne til navn og produktion for Danmark af købmand Eduard Zaun, Hamburg. Fabrikationen i Hamburg ophørte under 2. verdenskrig. I Danmark fortsatte fremstillingen af Von Oosten Bitter med forskellige producenter.
Pr. 1/1-2004 overtog Taster Wine A/S, Danmarks største privatejede og uafhængige vin- og spiritusgrossist, produktion og distribution af denne bitter - som er i en klasse for sig selv. Den kreative afdeling hos Taster Wine A/S har senest relanceret Von Oosten i en ny lækker emballage, men bibeholdt den genkendelige kvalitet i indholdet.
Bitteren kom første gang til Danmark i 1899, hvor den i dag - som det eneste sted i verden - fremstilles efter S.L. von Oostens originale recept. Smag og aroma vil være optimal inden for 2 måneder efter åbning.
I Glasset: Von Oosten Bitter har en dejlig, karakteristisk og kraftfuld smag, som blandt trofaste tilhængere for længst har opnået "kult-status" og aldrig kunne drømme om at byde andet end Von Oosten. Én gang Von Oosten - altid Von Oosten.
Servering: Nydes bedst ved stuetemperatur. Nyd den som en velgørende morgenbitter eller til at varme sig på.

Land: Danmark
Indhold: Spiritus
Type: Bitter
Størrelse: 70 cl.
Alkohol (%): 36,0

VinAvisen - 6 stjerner - (28-03-2011) “Den ældgamle recept til denne bitter kom i 1899 til danmark, der er det eneste land, hvori drikken fremstilles. Og det er en rigtig flot og spændende bitter med en kraftig (naturligvis), fyldig, ret blød smag med toner af kanelbark og nelliker. Den gammelkendte smag af kamfer er ikke så fremtrædende. Von Oosten er langt, langt bedre end den sædvanlige
gammel dansk og ikke så sprittet.”

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler