Chabot Armagnac, VSOP Gold

439,00  m/Moms
( 351,20  u/Moms )
ekskl. levering

Chabot Armagnac VSOP Gold lover at vække alle sanser, og alle sanser bliver vakt i både syn, lugte- og smagssans i denne vellavede Armagnac.

70 cl. 40,0 %

Vægt: 1,35
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Chabot Armagnac, VSOP Gold

Chabot Armagnac VSOP Gold lover at vække alle sanser, og alle sanser bliver vakt i både syn, lugte- og smagssans i denne vellavede Armagnac.

Denne Armagnac fremstår flot kobberfarvet i glasset. Den intense duft af modne, lyse frugter som abrikos og pærer, blandes med bløde noter af ristet brød og kaffe. Smagen er blød og velstruktureret med dominerende ristede noter og afsluttes ligeledes struktureret og med vedvarende eftersmag.

Servering: Nyd den rent eller i cocktails

Land: Frankrig
Område: Armagnac 
Alder: Min. 5 år 
Drue: Baco Blanc, Colombard, Folle Blanche og Ugni Blanc
Indhold: Armagnac
Størrelse: 70.00 cl
Alkohol (%): 40.00

Fremstilling: Armagnac produceres udelukkende i departementerne Gers, Landes og Lot-et-Garonne, alle beliggende i hjertet af Gascogne. Regionen blev i 1936 tildelt oprindelses beskyttelses betegnelsen A.O.C. Med sin beliggenhed grænsende op til Bordeaux og omringet af Atlanterhavet, Middelhavet og de majestætiske Pyrenæer, har Gascogne et bjergrigt landskab, som gennemløbes af utallige floder og bække. Jordbundsforholdene og klimaet varierer i de forskellige regioner i Gascogne. Her er både ler- og sandholdig silt og kalksten iblandet ler. Klimaet går fra at være påvirket af de omkringliggende have til skovene længere inde i regionen. Klimaets og jordens kompleksitet giver et næsten perfekt miks til vindruedyrkning og fremstilling af armagnac, og man forledes til at tro, at skæbnen har været på spil. Af de 10 druetyper, der er godkendt i Armagnac-regionen, bruger Chabot Baco Blanc, Colombard, Folle Blanche og Ugni Blanc, som hver har deres karakteristika.

Fremstillingen af Chabots Armagnac begynder med høsten og udvælgelsen af de bedste druer, som forvandles til hvidvin. Herefter destilleres vinen i kobberkedler til eau de vie, som er farveløs, når den hældes ud af kobberkedlen og har en alkoholprocent på 52-60% vol. Armagnac destilleres kun en gang og hældes herefter på egetræsfade, som opbevares i underjordiske kældre, hvor temperatur og fugtighed styres. Når Armagnac’en er færdigmodnet, hældes den på ældre fade, og først når chefvinkyperen er tilfreds med udviklingen, dvs. duft, smag og udseende, er den klar til at blive blandet. VSOP er en blanding af flere eaux de vie, hvor de yngste har lagret på træfade i mere end fem år.

Om Producenten: I 1828 blev navnet Chabot slået fast som en væsentlig medspiller i vin- og spiritushandlen. Med base i det kuperede landskab i Gascogne i landsbyen Labastide d’Armagnac, producerede familien den vin, der skulle bruges i destilleringen af Armagnac. I mere end et århundrede forblev de velfremstillede armagnac’er en velbevaret hemmelighed, som blev delt mellem nære venner, lokale i Gascogne og den franske adel.

I 1963 indtog Chabot Armagnac resten af verden. Chabots store internationale gennembrud skete under John Gentzbourgers lederskab. Brandyen modtog priser for sin høje kvalitet og karakteristiske smag. I dag fås Chabot Armagnac i 96 lande fordelt på hele kloden og er det bedst sælgende Armagnac-mærke.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler