Chabot Armagnac, VSOP Deluxe

279,00  m/Moms
( 223,20  u/Moms )
ekskl. levering

En fyldig og rund 5-års Armagnac der vækker alle sanser. Fyldig duft af blommer og røget træ stiger op fra dybden af den kobberfarvede eliksir.

70 cl. 40,0 %

Vægt: 1,35
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Chabot Armagnac, VSOP Deluxe

En fyldig og rund 5-års Armagnac der vækker alle sanser. Fyldig duft af blommer og røget træ stiger op fra dybden af den kobberfarvede eliksir. Smagen af Chabot VSOP er med sin runde smag en uforglemmelig oplevelse. Nyd den rent ca. ved stuetemperatur,  eller i en cocktail.

VinAvisen 02-10-2017 "Frankrigs fornemme druebrændevin amagnac fremstilles på samme måde som sin langt større storesøster, cognac, men destilleres traditionelt kun én gang og ikke to. det gør den mere aromatisk og nogle gange måske lidt kantet. i den her smagte armagnac er der imidlertid ingen kanter. det er en superlækker brandy, blød og kompleks og nem at drikke i små sip trods de mange procenter - der da også er mildnet under fem års modning på egefade:"

Land: Frankrig
Område: Armagnac 
Alder: 5-7 år 
Drue: Baco Blanc, Colombard, Folle Blanche og Ugni Blanc
Indhold: Armagnac
Størrelse: 70.00 cl
Alkohol (%): 40.00

Fremstilling: Armagnac produceres udelukkende i departementerne Gers, Landes og Lot-et-Garonne, alle beliggende i hjertet af Gascogne. Regionen blev i 1936 tildelt oprindelses beskyttelses betegnelsen A.O.C. Med sin beliggenhed grænsende op til Bordeaux og omringet af Atlanterhavet, Middelhavet og de majestætiske Pyrenæer, har Gascogne et bjergrigt landskab, som gennemløbes af utallige floder og bække. Jordbundsforholdene og klimaet varierer i de forskellige regioner i Gascogne. Her er både ler- og sandholdig silt og kalksten iblandet ler. Klimaet går fra at være påvirket af de omkringliggende have til skovene længere inde i regionen. Klimaets og jordens kompleksitet giver et næsten perfekt miks til vindruedyrkning og fremstilling af armagnac, og man forledes til at tro, at skæbnen har været på spil. Af de 10 druetyper, der er godkendt i Armagnac-regionen, bruger Chabot Baco Blanc, Colombard, Folle Blanche og Ugni Blanc, som hver har deres karakteristika.

Fremstillingen af Chabots Armagnac begynder med høsten og udvælgelsen af de bedste druer, som forvandles til hvidvin. Herefter destilleres vinen i kobberkedler til eau de vie, som er farveløs, når den hældes ud af kobberkedlen og har en alkoholprocent på 52-60% vol. Armagnac destilleres kun en gang og hældes herefter på egetræsfade, som opbevares i underjordiske kældre, hvor temperatur og fugtighed styres. Når Armagnac’en er færdigmodnet, hældes den på ældre fade, og først når chefvinkyperen er tilfreds med udviklingen, dvs. duft, smag og udseende, er den klar til at blive blandet.

Om Producenten: I 1828 blev navnet Chabot slået fast som en væsentlig medspiller i vin- og spiritushandlen. Med base i det kuperede landskab i Gascogne i landsbyen Labastide d’Armagnac, producerede familien den vin, der skulle bruges i destilleringen af Armagnac. I mere end et århundrede forblev de velfremstillede armagnac’er en velbevaret hemmelighed, som blev delt mellem nære venner, lokale i Gascogne og den franske adel.

I 1963 indtog Chabot Armagnac resten af verden. Chabots store internationale gennembrud skete under John Gentzbourgers lederskab. Brandyen modtog priser for sin høje kvalitet og karakteristiske smag. I dag fås Chabot Armagnac i 96 lande fordelt på hele kloden og er det bedst sælgende Armagnac-mærke.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler