Tarapaca, Reserva, Merlot, Maipo Valley

89,75  m/Moms
( 71,80  u/Moms )
ekskl. levering

Viña Tarapacá er et af de ældste vinerier i Chile. De plantede deres første marker tilbage i 1874 i bunden af Maipo Valley. Her var de med til at starte Chiles vinindustri.

Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Viña Tarapacá er et af de ældste vinerier i Chile. De plantede deres første marker tilbage i 1874 i bunden af Maipo Valley. Her var de med til at starte Chiles vinindustri.

Området og Producenten: I 1992 blev Viña Tarapacá opkøbt af Fosfores Group hvis plan var at skabe vine på højt niveau tilpasset den stigende forbrugerinteresse. Det første man gjorde var at opkøbe "El Rosario de Naltagua", en stor gård centralt beliggende i Maipo Valley. Her opbyggede man faciliteter med fuld kontrol over hele produktionsprocessen.

Denne vingård ligger i dag i et smørhul omgivet af de smukkeste vinmarker. Man har i dag tilplantet hele 850 hektar. Maipo Valley er omkranset af Andesbjergene på den ene side og Maipo floden på den anden side. Mikroklimaet i dalen er helt unikt. Dels har man mulighed for at vande markerne med smeltevandet fra Andes-bjergene, og samtidig ligger man, så man får den kølige brise fra kysten. Desuden har man 4 klart definerede årstider, med stor temperaturforskel mellem nat og dag i sommerperioden. Dette er med til at skabe grobund for sunde modne druer med komplekse aromaer og god balance mellem syre og sødme.

Vinen: Viña Tarapacá, Reserva Merlot, er produceret udelukkende på Merlot druer, høstet i Maipo dalen, der ligger umiddelbart syd for hovedstaden Santiago. Druerne høstes sidst i marts, dels med maskine og på nogle marker i hånden. Gæringen foregår i temperaturkontrollerede rustfri ståltanke ved 28-30°C. Vinen lagres efterfølgende 6 måneder på små franske og amerikanske egetræsfade, for at give vinen flere smagsnuancer og kompleksitet. Vinen filtreres nænsomt inden aftapning og hviler efterfølgende 4 måneder på flaske inden den frigives til salg.

I Glasset: Viña Tarapacá Reserva Merlot er dyb rubinrød i glasset med en duft af modne solbær, skovjordbær og vilde hindbær, samt lette noter af sort peber og vanilje. Vinen er mediumfyldig med en blød smag med god tæt frugt og modne tanniner. Vinen afsluttes af en dejlig blød og lang eftersmag.

Servering: Dejlig rødvin allround til fyldige retter af rødt kød, kalv, gris og fjerkræ. Server v/14-18¤C

Pressen:
Årgang 2014
VinAvisen - 5 stjerner - "En dejligt krydret rødvin med noter af rosmarin og anis i duft og smag. Man tænker grillmad, når man smager denne vin..." (Uge 32 / 2016)

Årgang 2013
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Lækker chilensk Merlot med flot elegance. Let røget næse med snert af friskkværnet peber og blød pleaser mund med afrundede toner af mørk chokolade, vanilje og tobak. Godt køb." (11-07-2016)

BT - 5 stjerner / "GULDMEDALJE" - "Rund og saftig, medium fyldig rødvin med lækker, tæt smag af modne solbær, jordbær, urter, krydderier og harmonisk egetræsvanilje..." (15-08-2015)

Årgang 2012
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Forførende blød og lækker Merlot fra Tarapacá med toner af hvid peber i næsen, hindbær og kirsebær i munden og en lang besnærende eftersmag med fin vaniljesødme. Super value for money." (06-01-2014)

Årgang 2011
VinAvisen - 5 stjerner - "Dette er en vin, som mange vil kunne lide. Den har blød, fyldig og afrundet frugt, tilpas syre og en lang eftersmag." (Uge 27 / 2013)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Superblød og behagelig chilensk Merlotmed toner af kaffe og ristede nødder i næse og mund og hvid peber i eftersmagen." (03-06-2013)

Land: Chile
Område: Maipo (Central Valley) 
Årgang: 2014 
Druer: Merlot
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 14.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler