Tarapaca, Reserva, Carménère, Maipo Valley

89,75  m/Moms
( 71,80  u/Moms )
ekskl. levering

En topklasse Carmenère fra Maipo Valley i Chile. Dette er druen der giver kraftfuld blød vin med en anelse krydderi i eftersmagen.

Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

En topklasse Carmenère fra Maipo Valley i Chile. Dette er druen der giver kraftfuld blød vin med en anelse krydderi i eftersmagen. 

Området og Producenten: Viña Tarapacá er et af de ældste vinerier i Chile, de plantede deres første marker tilbage i 1874 i bunden af Maipo Valley. Her var de med til at starte Chiles vinindustri. I 1992 blev Viña Tarapacá opkøbt af Fosfores Group. Planen var at skabe vine på højt niveau tilpasset den stigende forbrugerinteresse. Det første man gjorde var at opkøbe "El Rosario de Naltagua", en stor gård centralt beliggende i Maipo Valley. Her opbyggede man faciliteter med fuld kontrol over hele produktionsprocessen.

Denne vingård ligger i dag i et smørhul omgivet af de smukkeste vinmarker. Man har i dag tilplantet hele 850 hektar. Maipo Valley er omkranset af Andesbjergene på den ene side og Maipo floden på den anden side.  Mikroklimaet er helt unikt. Dels har man mulighed for at vande markerne med smeltevandet fra Andes-bjergene, og samtidig ligger man så man får den kølige brise fra kysten. Dette er med til at skabe grobund for sunde modne druer med god balance mellem syre og sødme.

Vinen: Indtil midten af 1990erne blev Carmenère behandlet som Merlot, men et besøg fra Frankrig ledte Chile på rette vej. Efter DNA analyser blev det fastslået at Carmenere voksede i stor stil. Carmenere giver vine der minder om Merlot, dog med lidt mere krydderi og syre. Vina Tarapaca har fra starten været foregangsmaænd for Carmenere-druens udbredelse og regnes i dag for en af de bedste producenter af denne specielle drue.

Druerne til denne vin kommer fra Viña Tarapacás egne marker i Maipo Valley. Vinstokkene er mere end 15 år gamle. Druerne er plukket i hånden i slutningen af april måned ved optimal modenhed. Vinifikationen er foretaget i ståltanke med jævnlig overpumpning af mosten for, at trække mest mulig farve og koncentration fra drueskallerne. Efter gæringen blev omkring 50 % af vinen lagret på franske og amerikanske egetræsfade inden aftapning på vingården.

I Glasset: Vinen er mørk rød i glasset med herlig moden duft. Her er noter af grillet peberfrugt og skovens mørke bær. Smagen er medium fyldig med bløde tanniner og en anelse sødme fra fadlagringen. Her er noter af solbær, blåbær og mørk chokolade.

Servering: En dejlig rødvin til kraftfulde og krydrede retter med mørk sauce og lidt sødt på siden af tallerkenen. Server ved 14-18°C.

Land: Chile
Område: Maipo (Central Valley) 
Årgang: 2013
Druer: Carménère
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 14.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler