Tarapaca, Reserva, Cabernet Sauvignon, Maipo Valley

89,75  m/Moms
( 71,80  u/Moms )
ekskl. levering

Cabernet Sauvignon er en kraftfuld drue og er i Chile blandt de mest plantede røde druer. Druen giver vine med god tæthed og kraftfuld frugt.

Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Cabernet Sauvignon er en kraftfuld drue og er i Chile blandt de mest plantede røde druer. Druen giver vine med god tæthed og kraftfuld frugt.

Området og Producenten: Viña Tarapacá er et af de ældste vinerier i Chile. De plantede deres første marker tilbage i 1874 i bunden af Maipo Valley. Her var de med til at starte Chiles vinindustri.

I 1992 blev Viña Tarapacá opkøbt af Fosfores Group hvis plan var at skabe vine på højt niveau tilpasset den stigende forbrugerinteresse. Det første man gjorde var at opkøbe "El Rosario de Naltagua", en stor gård centralt beliggende i Maipo Valley. Her opbyggede man faciliteter med fuld kontrol over hele produktionsprocessen. Denne vingård ligger i dag i et smørhul omgivet af de smukkeste vinmarker. Man har i dag tilplantet hele 850 hektar.

Maipo Valley er omkranset af Andesbjergene på den ene side og Maipo floden på den anden side. Mikroklimaet i dalen er helt unikt. Dels har man mulighed for at vande markerne med smeltevandet fra Andesbjergene, og samtidig ligger man, så man får den kølige brise fra kysten. Desuden har man 4 klart definerede årstider, med stor temperaturforskel mellem nat og dag i sommerperioden. Dette er med til at skabe grobund for sunde modne druer med komplekse aromaer og god balance mellem syre og sødme.

Vinen: Viña Tarapacá, Reserva Cabernet Sauvignon, er produceret udelukkende på Cabernet Sauvignon druer, høstet i Maipo-dalen, der ligger umiddelbart syd for hovedstaden Santiago.

Druerne høstes sidst i marts, dels med maskine og på nogle marker i hånden. Gæringen foregår i temperaturkontrollerede rustfri ståltanke ved 28-30°C. Vinen lagres efterfølgende 6 måneder på små franske og amerikanske egetræsfade, for at give vinen flere smagsnuancer og kompleksitet. Vinen filtreres nænsomt inden aftapning og hviler efterfølgende 4 måneder på flaske inden den frigives til salg.

I Glasset: Vina Tarapaca Cabernet Sauvignon er dyb rubinrød i glasset med en duft af modne solbær og hindbær samt noter af mynte, tobak og krydderier såsom sort peber og vanilje Vinen er medium fyldig med en blød smag med god tæt frugt og modne tanniner. Vinen afsluttes af en kraftfuld eftersmag.

Servering: Dejlig rødvin allround til kraftige retter af rødt kød, kalv og gris, evt. grillet. Server v/14-18¤C

Pressen:
Årgang 2014
Winelab.dk - 5 stjerner - "Æterisk og ren duft med solbær i en frisk moden krydret stil. Lidt træ i kanten. Smagen er frisk med en god fylde og en moden og frisk frugt plus noget vanilje, brombær og solbær. Overraskende højt trav i denne prisklasse! Det er et flot eksempel på harmonisk Cabernet Sauvignon fra lidt lunere himmelstrøg." (07-09-2016)

VinAvisen - 5 stjerner - "En helt igennem harmonisk rødvin med en ren Cabernet-duft og smag af solbær - og ikke så meget andet. Men det gør ikke noget, for det er netop enkeltheden og den rene frugtsmag, der gør denne vin meget lækker." (Uge 33 / 2016) 

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Ukompliceret chilensk Cabernet Sauvignon med solbærrom og peber i næsen og fast mund med godt peberattack og pæne mængder ristede nødder, tobak og fad..." (01-08-2016)

Årgang 2013
VinAvisen - 5 stjerner - "En meget flot rødvin med et lækkert og komplekst billede af druen Cabernet Sauvignon. Dejlig, blød frugt, lang eftersmag...de chilenere kan noget." (Uge 8 / 2015) 

Årgang 2012
VinAvisen - 5 stjerner - "Solbær, blåbær, jordsmag...en klassisk Cabernet-rødvin...Glimrende madvin til mange (kød)retter." (Uge 5 / 2014)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Delikat mellemfyldig solbærintensiv Cabernet Sauvignon med bløde tanniner og toner af peber og lakrids i den lange eftersmag. Fin value for money." (06-01-2014)

Land: Chile
Område: Maipo (Central Valley) 
Årgang: 2014 
Druer: Cabernet Sauvignon
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 14.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler