Tarapaca, Reserva, Cabernet/Merlot, Maipo Valley

89,75  m/Moms
( 71,80  u/Moms )
ekskl. levering

En virkelig interessant vin fra tophuset Viña Tarapacá. Her kombineres de 2 store druer fra Bordeaux distriktet på bedste vis. Harmoni og lang kompleks eftersmag er resultatet.

Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

En virkelig interessant vin fra tophuset Viña Tarapacá. Her kombineres de 2 store druer fra Bordeaux distriktet på bedste vis. Harmoni og lang kompleks eftersmag er resultatet.

Området og Producenten: Viña Tarapacá er et af de ældste vinerier i Chile. De plantede deres første marker tilbage i 1874 i bunden af Maipo Valley. Her var de med til at starte Chiles vinproduktion.

Maipo Valley er omkranset af Andesbjergene på den ene side og Maipo floden på den anden side. Mikroklimaet i dalen er meget specielt. Her har man mulighed for at vande markerne med smeltevandet fra Andesbjergene, og samtidig ligger man, så man får den kølige brise fra kysten. Dalen har desuden 4 klart definerede årstider med stor temperaturforskel mellem nat og dag i sommerperioden. Dette er med til at skabe grobund for sunde modne druer med komplekse aromaer og god balance mellem syre og sødme.

Vinen: Denne vin er fremstillet på Cabernet Sauvignon- og Merlot-druer fra Viña Tarapacás egne marker i Maipo Valley. Druerne høstes i slutningen af marts, og gæringen foregår i ståltanke. Vinen lagres efterfølgende 6 måneder på små franske og amerikanske egetræsfade for at give vinen flere smagsnuancer og mere kompleksitet.

I Glasset: Vinen har en rubinrød farve med flot klarhed. Duften er stor og kraftfuld med strejf fra fadlagringen og solmoden frugt. Smagen er fyldig med god balance mellem Cabernet Sauvignon-druens kraft og blødheden fra Merlot-druen.

Servering: Lækker rødvin til kraftfulde kødretter af okse, kalv og gris. Server ved 14-18°C.

Pressen:
Årgang 2013
VinAvisen - 5 stjerner - "Vellavet rødvin på druerne Cabernet Sauvignon og Merlot. Den er tør, men har også en fin sødme og en masse frugt. En vin i god balance og med en lang eftersmag." (Uge 9 / 2015)

Årgang 2010
VinAvisen - 5 stjerner - "Fortræffelig rødvin på druerne Cabernet Sauvignon og Merlot. Der er Cabernet (solbær) i duften og blød og fyldig frugt i smagen med diskrete fadtoner. En virkelig god ledsager til kødretter, der gerne må være lidt kraftige." (Uge 18 / 2012)

Land: Chile
Område: Maipo Valley 
Årgang: 2013 
Druer: Cabernet Sauvignon og Merlot
Indhold: Rødvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 13.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler