Tarapaca, Merlot - Central Valley

69,75  m/Moms
( 55,80  u/Moms )
ekskl. levering
Merlot er en drue, der giver vine med blød struktur og lang fyldig eftersmag. I Chiles varme klima opnår druen fuld modenhed og resultatet er en vin, der er typisk for Merlot.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe
Merlot er en drue der giver vine med blød struktur og lang fyldig eftersmag. I Chiles varme klima opnår druen fuld modenhed og resultatet er en vin der er typisk for Merlot.

Området og Producenten: Viña Tarapacá er et af de ældste vinerier i Chile, de plantede deres første marker tilbage i 1874 i bunden af Maipo Valley. Her var de med til at starte Chiles vinindustri. I 1992 blev Viña Tarapacá opkøbt af Fosfores Group. Planen var at skabe vine på højt niveau tilpasset den stigende forbrugerinteresse. Det første man gjorde var at opkøbe "El Rosario de Naltagua", en stor gård centralt beliggende i Maipo Valley. Her opbyggede man faciliteter med fuld kontrol over hele produktionsprocessen.

Denne vingård ligger i dag i et smørhul omgivet af de smukkeste vinmarker. Man har i dag tilplantet hele 850 hektar. Mikroklimaet er helt unikt. Dels har man mulighed for at vande markerne med smeltevandet fra Andes-bjergene, og samtidig ligger man så man får den kølige brise fra kysten. Dette er med til at skabe grobund for sunde modne druer med god balance mellem syre og sødme.

Vinen: Merlot druerne til denne vin høstes i Maipo dalen i slutningen af marts og starten af april måned. Den alkoholiske gæring foregår i ståltank ved kontrolleret temperatur. Efterfølgende lagres en del af vinen på amerikansk egetræ for at give mere kompleksitet og den klassiske vanille-sødme fra dette fad. Vinen bliver nænsomt filtreret inden aftapning på ejendommen.

I Glasset: Vina Tarapaca Merlot er funklende rød i glasset med en svag lilla kant. Den intense duft viser noter af modne vilde bær og lidt kanel, karamel og trækasse. Smagen er medium fyldig med balancerede bløde tanniner. En lang frugtfyld eftersmag viser en vin i flot balance.

Servering: Dejlig rødvin til pastaretter, gris, kalv, fjerkræ og "buffet". Server v/14-18¤C

Pressen:
Årgang 2013
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Ganske imponerende chilensk Merlot fra Tarapacá med let støvet næse med noter af kirsebær og ganske blød mund med blidt attak og imponerende finish med noter af kirsebærsten, lakrids og mørk chokolade." (02-02-2015)

Årgang 2012
Avisen.dk - 5 stjerner - "Lækker chilensk Merlot med fin elegance. Let røget næse og blød mund med afrundede toner af skovbund, peber og tobak. Godt køb." (17-06-2014)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner (16-06-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "Blød og meget venlig rødvin med fyldig frugt og en lille sødme. En vin, som mange vil kunne lide." (Uge 25 / 2014) 

Årgang 2011
VinAvisen - 5 stjerner - "Blød og meget saftig rødvin med noter af røde bær og peber." (Uge 38 / 2013)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner  - "Blød og behagelig chilensk Merlot med næsten Bordeauxagtig finesse. Røgfyldt næse, afdæmpet peber og tobak i munden og lang frugtfuld eftersmag. Fin vin til prisen." (25-03-2013)

Årgang 2010
Ekstra Bladet - 5 stjerner / "BEDSTE KØB" - "Tarapacá er et af de større huse i Chile men laver en række fornuftige vine i flere prisklasser. Denne har en duft af brombær og en markant flot smag af rødefrugter, vanilje og tobak. En ligefrem vin som er flot til prisen." (28-09-2012)

Land: Chile
Område: Central Valley
Årgang: 2016 
Drue: Merlot
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 13.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler