Tarapaca, Gran Reserva, Syrah, Maipo Valley

129,75  m/Moms
( 103,80  u/Moms )
ekskl. levering
Syrah er en drue som kun lige har vist sit sande potentiale i Chile. De kølige vinde fra Andesbjergene skaber et optimalt klima for denne drue. Denne rødvin besidder kraft og intensitet med en elegant lang eftersmag.
Vægt: 1.500
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Syrah er en drue som kun lige har vist sit sande potentiale i Chile. De kølige vinde fra Andesbjergene skaber et optimalt klima for denne drue. Denne rødvin besidder kraft og intensitet med en elegant lang eftersmag.

Området og Producenten: Chiles vinproduktion begyndte allerede før år 1600, men først efter 1850 blev produktionen for alvor lagt i faste rammer. Franske specialister blev ansat til at undersøge forholdene, for derved at finde frem til de druesorter, der egnede sig bedst til jordbund og klima i det centrale Chile. Klimaet ligner på mange måder det, man finder i det franske Middelhavsområde, dog med en betydningsfuld "detalje"; den kolde, polare Humboldt-strøm, som løber langs Chiles kyst og har stor indflydelse på klimaet i vindistrikterne.

Viña Tarapacá har dyrket vin i Maipo dalen siden 1874 og regnes i dag som en af de væsentligste aktører i Chile. Viña Tarapacá er del af en større gruppe, der har vinerier i flere forskellige distrikter, men Viña Tarapacá er absolut flagskibet i samlingen. Her fremstilles vine på druer dels fra egne marker i centrum af Maipo dalen, samt fra druer i de omkringliggende køligere områder. Der ejes både marker i Casablanca Valley og Leyda Valley, hvorfra der høstes druer under køligere klimatiske betingelser.

Vinen: Syrah druen arbejder Viña Tarapacá med i flere forskellige sektioner af deres vinmarker, for at opnå forskellige smagskomponenter til den endelige vin. Denne Syrah Gran Reserva er sammensat af druer fra en mark beliggende helt ude ved kysten, meget tæt på Leyda Valley og så fra Viña Tarapacás egen mark inden i Maipo dalen. Druerne høstes i små modtagelsesbakker, for at forblive intakte indtil de ankommer i vineriet. Disse druer selekteres, så kun de bedste indgår i denne Gran Reserva. Efter endt gæring, lagres vinen i delvist nye amerikanske og franske egetræsfade, i 14 måneder.

I Glasset: En voldsomt flot vin med stor åben duft af lavendel, sort peber og røde kirsebær. I baggrunden fornemmes egetræsfadet som en elegant medspiller. I munden opleves vinen fyldig med en god rensende tannin, der giver en flot kompleksitet i vinen. Her er noter af blommer, røde kirsebær og lakrids.

Servering: En lækker rødvin til kraftige retter med god smagsintensitet, fx kraftfulde danske vinterretter og grillet kød. Server ved 14-18ºC.

Pressen:
Årgang 2010
MORGENAVISEN Jyllands-Posten - 5 stjerner (07-12-2012)
Børsen
 - 5 stjerner (30-11-2012)
VinAvisen - 5 stjerner (Uge 39 / 2012)

Winelab.dk - 5 stjerner - "Stor vin til prisen! God Syrah får man ikke smidt i nakken! eminent harmoni mellem den flotte frugtighed og fadlagringen."

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Imponerende chilensk Syrah i blød og rund stil med masser af skovbær, kirsebær og blommer i smagen. Elegant lang eftersmag med toner af peber og vanilje. Super vin." (03-12-2012)

Den Korte Avis
 - 6 stjerner - "...Syrah-druen er specielt velegnet til det kraftfoder af flæsk, and og gås, som vi danskere indtager, når vi fejrer Jesusbarnets fødselsdag. I næsen får vi en duft af lavendel, sort peber ogrøde moreller." (21-11-2012)

Land: Chile
Område: Maipo Valley 
Årgang: 2010 
Druer: Syrah
Indhold: Rødvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 15.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler