Tarapaca, Gran Reserva, Carménère, Maipo Valley

129,75  m/Moms
( 103,80  u/Moms )
ekskl. levering
Et brag af en vin fra Tarapaca: En topklasse Carménère fra Maipo Valley. Dette er druen der indtil for få år siden var ukendt, men som nu tegner sig som Chiles nationaldrue.
Vægt: 1.500
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Et brag af en vin fra Tarapaca: En topklasse Carménère fra Maipo Valley. Dette er druen der indtil for få år siden var ukendt, men som nu tegner sig som Chiles nationaldrue.

Området og Producenten: I Chiles klima har Carménère mulighed for at modne perfekt. Det er en drue, hvor høsttidspunkt er altafgørende for om balancen i vinen bliver korrekt. Tarapaca har nu erfaringen til at producere Carménère på højt niveau. Dette er en vin i flot balance med massere af moden frugt og en stor blødhed. Samtidig fornemmes tydeligt Carménère druens karakteristika; en lille smule frisk krydderurt.
Chiles vinproduktion begyndte allerede før år 1600, men først efter 1850 blev produktionen for alvor lagt i faste rammer. Franske specialister blev ansat til at undersøge forholdene, for derved at finde frem til de druesorter, der egnede sig bedst til jordbund og klima i det centrale Chile.

Klimaet ligner på mange måder det, man finder i det franske Middelhavsområde, dog med en betydningsfuld "detalje"; den kolde, polare Humboldt-strøm, som løber langs Chiles kyst og har stor indflydelse på klimaet i vindistrikterne. Carménère-druerne kommer fra det chilenske vindistrikt Maipo Valley, den mest berømte vinregion, lige syd for hovedstaden Santiago, hvor horisonten domineres af Andesbjergenes sneklædte tinder. Jordbunden i området består mest af aflejringer af vulkansk oprindelse og er rig på salte og mineraler samt ler og granit fra de omkringliggende bjerge.

Vinen: Druerne er høstet manuelt i midten af april. Klaserne anbringes i kurve, som rummer 14 kg, for at bevare de udsøgte druer intakte og undgå unødig iltning. Vinen fermenteres på ståltank og overføres derefter til nye 225 liters franske egetræsfade i 12 måneder for lagring og udvinkling. Herefter tappes den på flaske efter en let filtrering.

I Glasset: Tarapaca, Gran Reserva Carménère, fremstår med en dyb rød farve. Stor duft af kirsebær, peber og tobak samt et staejf af vanille fra fadlagringen. I smagen fremstår vinen fyldig med god moden tannin. Eftersmagen viser en vin i flot balance.

Servering: Lækker rødvin kraftige retter af okse- og kalvekød, grill, vildt og krydret kylling. Vil ligeledes være fremragende til det kraftige danske julebord. Server v/14-18¤C

Pressen:
Årgang 2011
VinAvisen - 5 stjerner - "En helt igennem flot rødvin på Chiles egen drue, Carmenère. Den har en dejlig duft af hyld og hyben og en super koncentreret frugtsmag, der varer længe i munden..." (Uge 17 / 2014) 

Den Korte Avis - 6 stjerner - "Det er en gammel bekendt, der bringer gode minder. Vinen, der er lavet på Chiles nationaldrue Carmenère, har lagret på amerikanske og franske egetræsfade. Farven er rubinrød, og i næsen er den fuld af sorte bær. Smagen er smukt afrundet med noter af figener og krydderier. En helt perfekt madvin til de lidt mere krævende retter." (26-03-2014)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "En smålækker blød og besnærende Carmenère med toner af lys chokolade, lakrids og et strejf af kanel."

Årgang 2010
Ekstra Bladet - 5 stjerner - "Grøn peber i duften og en rimelig fyldig vin med blommer, kirsebær, mørk chokolade og kaffe. Lang frugtig eftersmag." (07-06-2013)

V
inAvisen - 5 stjerner - "Fortræffelig rødvin med toner af kirsebær og fint krydderi - peber. Dertil bløde tanniner og vanille fra fadlagringen. Det er en vin, som mange vil kunne lide på grund af dens frugtfylde og fine sødme." (Uge 25 / 2012)

Årgang 2009
VinAvisen - 5 stjerner (Uge 51 / 2011)

Land: Chile
Område: Maipo Valley
Årgang: 2013 
Druer: Carménère
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 14.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler