Tarapaca, Carménère - Central Valley

69,75  m/Moms
( 55,80  u/Moms )
ekskl. levering
Carmenere er national-druen i Chile, kun her opnår den perfekt modenhed. Man opnår her en vin der minder meget om Merlot, dog med en lidt mere krydret profil i smagen.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe
Carmenere er national-druen i Chile, kun her opnår den perfekt modenhed. Man opnår her en vin der minder meget om Merlot, dog med en lidt mere krydret profil i smagen. 

Området og Producenten: Viña Tarapacá er et af de ældste vinerier i Chile, de plantede deres første marker tilbage i 1874 i bunden af Maipo Valley. Her var de med til at starte Chiles vinindustri. I 1992 blev Viña Tarapacá opkøbt af Fosfores Group. Planen var at skabe vine på højt niveau tilpasset den stigende forbrugerinteresse. Det første man gjorde var at opkøbe "El Rosario de Naltagua", en stor gård centralt beliggende i Maipo Valley. Her opbyggede man faciliteter med fuld kontrol over hele produktionsprocessen.

Denne vingård ligger i dag i et smørhul omgivet af de smukkeste vinmarker. Man har i dag tilplantet hele 850 hektar. Maipo Valley er omkranset af Andesbjergene på den ene side og Maipo floden på den anden side.  Mikroklimaet er helt unikt. Dels har man mulighed for at vande markerne med smeltevandet fra Andes-bjergene, og samtidig ligger man så man får den kølige brise fra kysten. Dette er med til at skabe grobund for sunde modne druer med god balance mellem syre og sødme.

Vinen: Indtil midten af 1990erne blev vinen behandlet som Merlot, men et besøg fra Frankrig ledte Chile på rette vej. Efter DNA analyser blev det fastslået at Carmenere voksede i stor stil. Carmenere giver vine der minder om Merlot, dog med lidt mere krydderi og syre. Vina Tarapaca har fra starten været foregangsmaænd for Carmenere-druens udbredelse og regnes i dag for en af de bedste producenter af denne specielle drue.

Carmenere druerne høstes i hånden i slutningen af april måned, først her har de opnået den perfekte modenhed. Gæringen foregår på ståltank for at bibeholde druens frugt og karakter. Efterfølgende lagres en del af mosten på egetræ for yderligere kompleksitet i den endelige vin. Sidst bliver vinen stabiliseret og filtreret nænsomt inden aftapningen.

I Glasset: Vina Tarapaca Carmenere er intens rød i farven med en duft af modne bær og lidt peber. Der anes også lidt hvid chokolade og friske krydderurter. Smagen er fyldig med en let krydret kant. En vel balanceret vin med et godt lille bid i eftersmagen.

Servering: Dejlig rødvin der egner sig fortrinligt til lidt krydrede kødretter. Server v/14-18¤C

Pressen:
Årgang 2014
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Krydret mellemfyldig chilensk Carmenère med masser af varm frugt pakket ind i sødmefulde rosinnoter og med en pæn lang eftersmag med noter af røg og peber." (28-09-2015)

Årgang 2013
VinAvisen - 5 stjerner - "Vellavet, fyldig rødvin med god frugt, bløde tanniner, fin krydring, tilpas syre." (Uge 21 / 2014)

Årgang 2011
VinAvisen - 5 stjerner - "Krydret rødvin med god og varmfrugtfylde. Dertil en dejlig syre og en lang eftersmag." (Uge 42 / 2012)

Land: Chile
Område: Central Valley
Årgang: 2014 
Drue: Carménère
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 13.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler