Tarapaca, Cabernet Sauvignon - Central Valley

69,75  m/Moms
( 55,80  u/Moms )
ekskl. levering
En flot balanceret Cabernet Sauvignon fra Chile. Dette er vinen som passer bredt til en buffet, eller til en god middag med mange gæster.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe
En flot balanceret Cabernet Sauvignon fra Chile. Dette er vinen som passer bredt til en buffet, eller til en god middag med mange gæster.

Området og Producenten: Viña Tarapacá er et af de ældste vinerier i Chile. De plantede deres første marker tilbage i 1874 i bunden af Maipo Valley. Her var de med til at starte Chiles vinindustri.

I 1992 blev Viña Tarapacá opkøbt af Fosfores Group hvis plan var at skabe vine på højt niveau tilpasset den stigende forbrugerinteresse. Det første man gjorde var at opkøbe "El Rosario de Naltagua", en stor gård centralt beliggende i Maipo Valley. Her opbyggede man faciliteter med fuld kontrol over hele produktionsprocessen. Denne vingård ligger i dag i et smørhul omgivet af de smukkeste vinmarker. Man har i dag tilplantet hele 850 hektar.

Maipo Valley er omkranset af Andesbjergene på den ene side og Maipo floden på den anden side. Mikroklimaet i dalen er helt unikt. Dels har man mulighed for at vande markerne med smeltevandet fra Andes-bjergene, og samtidig ligger man så man får den kølige brise fra kysten. Desuden har man 4 klart definerede årstider, med stor temperaturforskel mellem nat og dag i sommerperioden. Dette er med til at skabe grobund for sunde modne druer med komplekse aromaer og god balance mellem syre og sødme.

Vinen: Viña Tarapacá, Cabernet Sauvignon, er produceret udelukkende på Cabernet Sauvignon druer, høstet i Central Valley der ligger umiddelbart syd for hovedstaden Santiago.

Druerne høstes på maskine i nattens kølighed, dette for at bevare den friske frugt i vinen. Gæringen foregår i temperaturkontrollerede rustfri ståltank ved 25-28°C for at beholde den friske frugt i vinen. 40% af vinen lagres efterfølgende på egetræ for at give vinen smag og kompleksitet. Vinen filtreres nænsomt inden aftapning og hviler efterfølgende 4 måneder på flaske inden den frigives til salg.

I Glasset: Vina Tarapaca Cabernet Sauvignon er dyb rubinrød i glasset med en duft af modne solbær og kirsebær samt noter af mynte, tobak og krydderier såsom sort peber og vanilje Vinen er medium fyldig med en blød smag med god tæt frugt og modne tanniner. Vinen afsluttes af en kraftfuld eftersmag.

Servering: En god rødvin til mange mediumkraftige kødretter, krydrede pastaretter og "buffet". Server ved 14-18°C.

Pressen:
Årgang 2013
VinAvisen - 5 stjerner - "En rigtig god rødvin med god frugt, blød syre og en lille sødme. Glimrende hverdags-vin." (Uge 5 / 2015)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Ligefrem og uforfalsket oversøisk Cabernet Sauvignon med håndværket i orden. Mørk chokolade og solbær i næsen, varm og voluminøs mund med pæn sødme og fyldige kaffe og tobaknoter tilsat lidt kirsebærsten..." (19-01-2015)

Årgang 2012
VinAvisen - 5 stjerner - "En rødvin, der hænger fint sammen. Den har god frugtfylde, noter af solbær og brombær og flotte tanniner." (Uge 41 / 2013)

Årgang 2011
VinAvisen - 5 stjerner - "En dejlig rødvin med en duft af tobak og te og en fyldig smag af solmoden aromatisk frugt og en anelse sødme til slut. Det er en ukompliceret vin, sommange vil kunne lide. Køb den nu til den store sommerfest..." (Uge 9 / 2013)

Land: Chile
Område: Central Valley
Årgang: 2015 
Drue: Cabernet Sauvignon
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 13.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler