Fabiano, Valpolicella Classico Superiore DOC

109,75  m/Moms
( 87,80  u/Moms )
ekskl. levering
Flot rød farve med næsten lilla kant. Ekspressiv duft med jordbær, kirsebær og små brombær. Smagen er frisk med den unge frugt i smuk harmoni med skovens røde bær og en anelse krydderi i eftersmagen.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Dejlig frisk Valpolicella med fed frugtstil. Dette er vinen som smager perfekt i det varme område omkring Garda søen.

Området og producenten: Huset Fabiano høster sine duer omkring den gamle landsby Negrar di Valpolicella, hvor markerne er anlagt på skråninger, som ligger 300 meter over havets overflade. Området er kendt af mange danskere når ferien holdes øst for Garda søen. Her er bakket og varmt og jordene her yder optimale forhold til de lokale druesorter. Her, som andre steder i Italien, fremstilles de bedste vine på druesorter der er tilpasset mikroklimaet. Jorden består af tør kalksten, som hviler på en hård undegrund af kalksten, et veldrænet og meget frugtbart voksested for Valpolicella-distriktets klasiske druesorter.

Fabiano er en familieejet producent og Nicola Fabiano er selv med i fremstillingen af husets vine. Stilen man holder sig til er klassisk med et tvist af modernisme. Oftest bruges store gamle fade, men i de senere år er der eksperimenteret mere med brug af små fade, hvilket bidrager til mere sødme og koncentration i husets vine.´

Vinen: Corvina 65%, Rondinella 25%, Molinara 5% og Negrara 5%. Druerne er høstet fuldmodne i solskin, i slutningen af september og i begyndelsen af oktober. Vinificationen er moderne. Skallerne bliver i mosten i 8 dage, mens udblødningen finder sted ved en temperatur på 2224°C, indtil den har opnået sin smukke rubinrøde farve. Gæringen sker ved en kontrolleret temperatur på 1820°C, og afsluttes efter 15 dage. Vinen har lagret på rustfri ståltanke i en kortere periode, inden aftapningen på flaske.

I glasset: Flot rød farve med næsten lilla kant. Ekspressiv duft med jordbær, kirsebær og små brombær. Smagen er frisk med den unge frugt i smuk harmoni med skovens røde bær og en anelse krydderi i eftersmagen.

Servering: En oplagt rødvin til pasta og mange lette og medium kraftige italienske retter. Server v/14-18°C.

Pressen:
Årgang 2012
Den Korte Avis - 6 stjerner - "Vingården ligger øst for Gardasøen, hvor mosten af dens druer Corvina (65%), Rondinella (25%), Molinara (5%) og Negrara (5%) stikkes sammen til en frisk og udtryksfuld vin med en blandet duft af jordbær, kirsebær og vilde brombær og en lang krydret eftersmag. Fantastisk sammen med pastaretter." (10-09-2014) 

Årgang 2011
Den Korte Avis - 6 stjerner - "En klassisk rødvin fra området tæt på landsbyen Negrar og i det gode klima nær Garda Søen. Druerne er Corvina, Rondinella, Molinara og Negrara, og det giver en nærmest lilla vin med en dejlig smag af jordbær, kirsebær og vilde brombær." (19-06-2013)

V
inAvisen - 5 stjerner - "Friske bær og fine krydderier forenes i duften og smagen af denne dejlige rødvin. Den har en god syre, der gør den velegnet til mad - især til en omgang pasta." (Uge 24 / 2013)

Land: Italien
Område: Valpolicella (Veneto) 
Årgang: 2013 
Drue: Corvina 65%, Rondinella 25%, Molinara 5% og Negrara 5% 
Indhold: Rødvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 13.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler