Fabiano, Recioto della Valpolicella Classico DOC - Rugola

269,75  m/Moms
( 215,80  u/Moms )
ekskl. levering
Recioto er meget populært sagt den "originale" søde udgave af en Amarone. Traditionelt har man lavet denne vin til helt særlige lejligheder. Her i ren verdensklasse kvalitet!
Vægt: 0.850
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Recioto er meget populært sagt den "originale" søde udgave af en Amarone. Traditionelt har man lavet denne vin til helt særlige lejligheder. Her i ren verdensklasse kvalitet!

Området og producenten: Huset Fabiano høster sine druer omkring den gamle landsby Negrar di Valpolicella, hvor markerne er anlagt på skråninger, som ligger 300 meter over havets overflade. Området er kendt af mange danskere, når ferien holdes øst for Gardasøen. Her er bakket og varmt, og jorderne her, yder optimale forhold til de lokale druesorter. Her, som andre steder i Italien, fremstilles de bedste vine på druesorter, der er tilpasset mikroklimaet. Jorden består af tør kalksten, som hviler på en hård undergrund af kalksten, hvilket er et veldrænet og meget frugtbart voksested for Valpolicella distriktets klassiske druesorter.

Fabiano er en familieejet producent, og Nicola Fabiano er selv med i fremstillingen af husets vine. Stilen man holder sig til er klassisk med et tvist af modernisme. Der benyttes mest store gamle fade, men i de senere år er der eksperimenteret mere med brug af små fade, hvilket bidrager til mere sødme og koncentration i husets vine. Fabiano-familien har været i vinbranchen siden 1912, og har udvidet forretningen lige siden. I 1968 flyttede de deres aktiviteter til det nuværende hovedkvarter, der ligger mellem Verona og Gardasøen. Herfra holdes der styr på familiens aktiviteter i de enkelte vinområder i regionen.

Vinen: Recioto fremstilles af husets allerbedste druer, der får lov til at tørre i en længere periode, end dem man bruger til Amarone. Denne Recioto er fremstillet på Corvina 65%, Rondinella 30% og Molinara 5%. Ved høsten, i begyndelsen af oktober, udvælges kun de allerbedste klaser. De udsøgte klaser, anbringes forsigtigt i kasser, der rummer 6 kg. Kasserne anbringes på godt ventilerede lofter, for at druerne kan tørre, så mosten koncentreres. De parceller der leverer det højeste sukkerindhold i druerne, stilles til side, og får lov til at tørre yderligere en måned. Det giver endnu mere sukker i forhold til mosten. Gæringen stoppes naturligt, og derved bevarer vinen sin sødme. Vinen lagres på egetræsfade inden aftapningen for at få yderligere kompleksitet.

Vinificationen begynder med presning og udblødning. Skallerne bliver i mosten, til den har opnået sin smukke granatrøde farve. Gæringen finder sted ”sur lie” ved en kontrolleret temperatur på 12°C, og afsluttes efter 40 dage. Den lave gæringstemperatur bevarer restsukkeret i den færdige vin. Vinen har lagret på fade af jugoslavisk eg i en kortere periode, inden aftapningen på flaske.

I glasset: Helt mørkelilla i glasset med en bouquet der byder ind med mørk chokolade, sorte brombær og blommer. Smagen er kraftfuld og med stor intensitet. Der er nuancer af blommer og søde kirsebær, der blander sig med mokka, chokolade og et krydret islæt. Der er total harmoni mellem moden frugt og syre. Eftersmagen er nærmest uendelig, og vidner om en Recioto i højeste klasse.

Servering: Dette er ren verdensklasse, og den oplagte ledsager til især chokoladedesserter og skimmeloste. men også aldeles fremragende til diverse kager, tørrede frugter og selvklart ... meditation. Server v/8-10¤C

Pressen:
Årgang 2009
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Særdeles charmerende Recioto med righoldige mængder rosiner i både næse og mund tilsat noter af svedsker, røg og overmodne blommer. Dessertvin i absolut topklasse." (17-08-2015)

VinAvisen - 5 stjerner - "En forførende sød rødvin med syltede blommer i duften og en uforglemmelig og kompleks smag med noter af blandt andet svesker og mørke rosiner. Vinen har også et strejf af rødvinskarakter, som skinner igennem i eftersmagen og på elegant vis giver modspil til sødmen. Det er vinen, der overrasker gæsterne til desserten (fx en kage med hasselnødder) - og vinen, som man lige må have en lille smule mere af..." (Uge 33 / 2015)

Land: Italien
Område: Valpolicella (Veneto)
Årgang: 2009
Drue: Corvina 65%, Rondinella 30% og Molinara 5%
Indhold: Rødvin
Størrelse: 50.00 cl
Alkohol (%): 14.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler