Fabiano, Negraro Corvina

109,75  m/Moms
( 87,80  u/Moms )
ekskl. levering
Corvina er hoveddruen i al den gode Ripasso og Amarone. Her spiller mestrene fra Fabiano med den i fri dressur og fremstiller en lille perle af en rødvin.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Corvina er hoveddruen i al den gode Ripasso og Amarone. Her spiller mestrene fra Fabiano med den i fri dressur og fremstiller en lille perle af en rødvin.

Området og producenten: Huset Fabiano høster sine duer omkring den gamle landsby Negrar di Valpolicella, hvor markerne er anlagt på skråninger, som ligger 300 meter over havets overflade. Området er kendt af mange danskere når ferien holdes øst for Garda søen. Her er bakket og varmt og jordene her yder optimale forhold til de lokale druesorter. Her, som andre steder i Italien, fremstilles de bedste vine på druesorter der er tilpasset mikroklimaet. Jorden består af tør kalksten, som hviler på en hård undegrund af kalksten, et veldrænet og meget frugtbart voksested for Valpolicella-distriktets klasiske druesorter. Fabiano er en familieejet producent og Nicola Fabiano er selv med i fremstillingen af husets vine. Stilen man holder sig til er klassisk med et tvist af modernisme. Oftest bruges store gamle fade, men i de senere år er der eksperimenteret mere med brug af små fade, hvilket bidrager til mere sødme og koncentration i husets vine.

Vinen: Idéen med denne vin er at vise det bedste fra hoveddruen i Valpolicella distriktet. Her behandles Corvina druen nænsomt. Høstet fra 2 parceller, beliggende i den bedste del af Valpolicella. Efter endt høst i hånden, tørres druerne i 20 dage for at koncentrere aromaerne. Herefter gæres mosten ved kontrolleret temperatur og vinen lagres i 12 måneder på franske egetræsfade inden aftapning. En fejring af denne noble druesort.

I glasset: Klar rød i glasset med en fokuseret duft, hvor kirsebær og modne blommer blander sig fint med våd tobak. Smagen er fyldig, med god frugtintensitet. Store mængder røde bær, balanceres smukt af den bløde tannin.

Servering: En dejlig rødvin der går flot til maden fra det Italienske køkken, både med de tørrede krydderurter og modne tomater. Server v/14-18°C. 

Pressen:
Årgang 2011
V
inAvisen - 5 stjerner - "Denne rødvin er ... ord er for fattige. Vinen kommer en i møde med sin gode duft og fyldige frugt, sit krydderi, sin sødme og syre." (Uge 11 / 2014)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Blød og imødekommende sag med fin sødmefuld frugt iblandet en snert af tobak og lys chokolade. En ægte pleaser." (10-03-2014)

Dagens.dk - 5 stjerner (12-03-2014)

Årgang 2010
FINANSBUREAUET - 5 stjerner (24-08-2012)

Information - "De blå Corvinadruer, der også indgår i Amarone, er her behagelige og frugtrige med en fin langtankefremmende eftersmag." (09-02-2013)

Land: Italien
Område: Valpolicella (Veneto) 
Årgang: 2011 
Drue: 100% Corvina
Indhold: Rødvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 13.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler