Fabiano, Amarone della Valpolicella Classico DOC

379,75  m/Moms
( 303,80  u/Moms )
ekskl. levering
Amarone i den klassiske stil, her er det tid til fordybning. Denne vin giver forståelse for det italienske udtryk; Meditationsvin. Skænk den i glasset og nyd udviklingen over aftenen. Stor kompleksitet og finesse.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Amarone i den klassiske stil, her er det tid til fordybning. Denne vin giver forståelse for det italienske udtryk; Meditationsvin. Skænk den i glasset og nyd udviklingen over aftenen. Stor kompleksitet og finesse.

Området og Producenten: Huset Fabiano høster sine duer omkring den gamle landsby Negrar di Valpolicella, hvor markerne er anlagt på skråninger, som ligger 300 meter over havets overflade. Området er kendt af mange danskere når ferien holdes øst for Garda søen. Her er bakket og varmt og jordene her yder optimale forhold til de lokale druesorter. Her, som andre steder i Italien, fremstilles de bedste vine på druesorter der er tilpasset mikroklimaet. Jorden består af tør kalksten, som hviler på en hård undegrund af kalksten, et veldrænet og meget frugtbart voksested for Valpolicella-distriktets klasiske druesorter.

Fabiano er en familieejet producent og Nicola Fabiano er selv med i fremstillingen af husets vine. Stilen man holder sig til er klassisk med et tvist af modernisme. Mest store gamle fade, men i de senere år er der eksperimenteret mere med brug af små fade, hvilket bidrager til mere sødme og koncentration i husets vine.

Vinen: Denne vin er fremstillet på en kombination af Corvina 65%, Rondinella 30 og Molinara 5%. Ved høsten, i begyndelsen af oktober, udvælges kun de allerbedste klaser til Amarone. De udsøgte klaser anbringes forsigtigt i kasser, der rummer 6 kg. Kasserne anbringes på godt ventilerede lofter, for at druerne kan tørre, så mosten koncentreres.

Når koncentrationen er opnået, den 2. uge i februar, presses druerne. Udblødningen varer i 30 dage, efterfulgt af den 30 dage lange gæringsproces, der finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur på 14 –15oC. Vinen lagres efterfølgende i tre år på egetræsfade af forskellig størrelse, heraf 10 måneder på små egetræsfade, inden den tappes på flaske.

I Glasset: Vinen har en mørk, granatrød farve med sorte reflekser. Duften er elegant med let krydrede toner af egetræ og mokka. Herfindes også en stor koncentration af moden rød frugt. Smagen er tør og velbalanceret med en meget intens kerne af rå frugt og en typisk bitter afslutning. En Amarone i den gode klassiske stil.

Servering: Fremragende Amarone til rødt kød, grillretter, vildt, modne faste oste og "meditation". Server v/16-18¤C

Pressen:
Årgang 2009
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Klassisk Amarone med svesker og rosiner i næsen, kakao, overmodne kirsebær og ristede kaffebønner i munden og med en lang krydret finish med noter af røg og vanilje." (06-10-2014)

Smag og Behag - 5 stjerner - "Koncentreret bærnæse med sorte blommer, rosiner, nelliker og lidt kamfer. I munden er den fed, blød og fyldig med det typiske fuldmodne svedsker, sorte kirsebær, rosiner med en lille bagkant af cigarkasse. Det er frugtdrevet med behersket sødme og silkebløde tanniner." (september nr. - 2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "En fem år gammel rødvin, der både er meget lækker og ikke helt billig - men god Amarone koster jo. Vinen har blød og fyldig frugt med fint krydderi og ifølge traditionen heftige procenter, uden at der dog er nogen som helst spritkant. Skænk den gerne let afkølet - og brug den ikke kun til fornemme kødretter, men også som meditations-vin." (Uge 33 / 2014)

Årgang 2008
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Super lækker fuldbyrdet Amarone med klassiske dyder. …ristede kaffebønner og mørke kirsebær og lang intensiv finish med noter af mørk chokolade. Sådan skal en Amarone skæres." (07-10-2013)

V
inAvisen - 5 stjerner - "Stor og flot Amarone - en rødvin med god druesmag, harmoni og kompleksitet. Vinen er blød og lækker og vil klæde kødretter af kvalitet." (Uge 33 / 2013)

Information
 - 5 stjerner - "Amarone er en flot klassisk, næsten bombastisk, vin; med sødme, kirsebær og stor smagsfornøjelse." (23-11-2012)

WineEnthusiast
 - 90 point
International Wine & Spirit Competition 2012 - Guld

Årgang 2007
Ekstra Bladet - 5 stjerner / "91 point" (02-03-2012)
WineEnthusiast - 91 point
2011 Decanter World WineAwards - Bronze

Land: Italien
Område: Valpolicella (Veneto)  
Årgang: 2009
Drue: Corvina 65%, Rondinella 30% og Molinara 5%
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 15.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler