Fabiano, Amarone della Valpolicella Classico DOC - I Fondatori

499,75  m/Moms
( 399,80  u/Moms )
ekskl. levering
”I Fondatori” er tilegnet Francesco og Sergio Fabiano, hvis strålende eksempel og passion har inspireret huset Fabiano til at fremstille vine af højeste karat. "I Fondatori" er Fabianos topvin.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

”I Fondatori” er tilegnet Francesco og Sergio Fabiano, hvis strålende eksempel og passion har inspireret huset Fabiano til at fremstille vine af højeste karat. I Fondatori er Fabianos topvin.

Området og Producenten: Huset Fabiano høster sine druer omkring den gamle landsby Negrar di Valpolicella, hvor markerne er anlagt på skråninger, som ligger 300 meter over havets overflade. Jorden består af tør kalksten, som hviler på en hård undergrund af kalksten, et veldrænet og meget frugtbart voksested for Valpolicella-distriktets klasiske druesorter: Corvina 60%, Rondinella 35% og Molinara 5%.

Vinen: Ved den manuelle høst, i begyndelsen af oktober, udsøges kun de allerbedste klaser til Amarone ”I Fondatori”. De udsøgte klaser anbringes forsigtigt i kasser, der rummer 6 kg. Kasserne anbringes på godt ventilerede lofter, for at druerne kan tørre, så mosten koncentreres. Når koncentrationen er opnået, den 1. uge i februar, presses druerne. Tre kilo friske druer bliver til 1 liter most. Udblødningen varer i 40 dage, efterfulgt af den 30 dage lange gæringsproces, der finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur på 14–15°C. Vinen lagres efterfølgende i fem år på små egetræsfade, inden den tappes på flaske.

I Glasset: Fabiano, Amarone della Valpolicella DOC Classico, ”I Fondatori”, har en mørk granatrød farve med teglfarvede reflekser, dyb intens duft af modne bær og rosiner. En smag i fornem balance med stor koncentration, fløjlsblød fylde og en lang, næsten uendeligt  vedholdende eftersmag.

Servering: Sublim rødvin til rødt kød, grillretter, vildt, modne faste oste og især - "meditation". Server v/16-18¤C

Pressen:
Årgang 2007
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Pragtfuld og magtfuld Amarone i klassisk sødmefuld opulent stil med varm kirsebærdomineret næse, særdeles fyldig og rosinsødlig mund med noter af marcipan, vanilje og trøfler og lang silkeblød finish. Lækker sag i drikkemoden alder." (06-10-2014)

Ekstra Bladet - 5 stjerner - "Masser af peber og kraft i denne flotte Amarone fra Fabiano. Sorte kirsebær, krydderier, kanel, kaffe og mørk chokolade. Flot integreret alkohol og en let sødlig bitter eftersmag." (13-12-2013)

International Wine and Spirits sølv 2014

Årgang 2005
Gold / "Trofeo di Pramaggiore" - 61st Competition of Pramaggiore
Verona Wine Top 2012

Land: Italien
Område: Valpolicella (Veneto)
Årgang: 2007 
Drue: Corvina 60%, Rondinella 35% og Molinara 5%
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 16.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler