Amarone della Valpolicella DOC, Ca'Marta

229,75  m/Moms
( 183,80  u/Moms )
ekskl. levering

Amarone della Valpolicella er vinen der taler til sjælen. Her er saft, kraft og blød frugt pakket ind i charmerende italiensk karakter.

Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Amarone della Valpolicella er vinen der taler til sjælen. Her er saft, kraft og blød frugt pakket ind i charmerende italiensk karakter.

Området og Producenten: Amarone er en fremstillingsform, der anvendes i Valpolicella-regionen, og det er kun vine herfra, der må bære betegnelsen Amarone. Amarone er italiensk, og betyder den store bitre. Vinen fremstilles ved, at druerne høstes top modne, og lægges til tørre på stråmåtter på loftet. Her tørrer druerne ind, og mængden af vand formindskes i forhold til sukkerindholdet, og smagskomponenterne koncentreres i mosten. Valpolicella er beliggende øst for Gardasøen, og er et bakket landskab med god soleksponering for vinstokkene. Druerne er lokale, og hovedparten er Corvina med mindre mængder af Rondinella og Molinara. Jorden består af tør kalksten, som hviler på en hård undergrund af kalksten. Et veldrænet og meget velegnet voksested for Valpolicella-distriktets klassiske druesorter.

Vinen: Vinen er fremstillet af druer høstet i Valpolicella-regionen, og sammensætningen er 70 % Corvina, 20 % Rondinella og 10 % Molinara. Druerne er høstet ved optimal modenhed og sidenhen tørret frem til presning i slutningen af januar måned. Herefter har mosten gennemgået gæring under temperaturstyrede forhold, under 26 °C. Den færdige vin lagrer herefter i 2 år på store egetræsfade inden aftapning. Denne vin er drikkemoden nu, men vil kunne udvikle sig positivt frem til 2016 under optimale betingelser.

I Glasset: Herlig typisk Amarone med bitter chokolade og varm moden frugt i smagen. Duften byder på læder, brombær og syltede blommer. I munden er vinen fyldig med et krydret element, samt stor dyb frugtkarakter. Den lille sødme er med til at give god balance og enlang eftersmag.

Servering: En lækker rødvin til kraftige retter af lam, okse og kalvekød samt meditation. Server v/16-18°C.

Pressen:
Årgang 2013
VinAvisen - 5 stjerner - "En kraftig rødvin med amaronens sødme, alkohol og fyldige frugt med noter fra de tørrede druer..." (Uge 6 / 2017)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Super blød og indsmigrende Amarone med ambitioner. Kirsebær og rosiner i både næse og mund og med næsten portvinsagtige noter i den lange bløde eftersmag..." (08-08-2016)

Årgang 2011
VinAvisen - 5 stjerner - "En ret let Amarone - ikke en bamse-amarone, men en rigtig god rødvin med fyldig frugt, en tiltalende struktur, ikke oversød ... Faktisk slet ikke så ringe.En ret let Amarone - ikke en bamse-amarone, men en rigtig god rødvin med fyldig frugt, en tiltalende struktur, ikke oversød ... Faktisk slet ikke så ringe." (Uge 28 / 2015)

Den Korte Avis - 6 stjerner - "Vinen er en fyldig, tør, men alligevel sødmefuld Amarone-udgave fra den norditalienske vinregion Veneto. Druerne – hovedsagelig Corvina – har gennemgået den såkaldte ”appassimento”-behandling, hvilket vil sige, at de er blevet soltørret ind til rosiner, hvorved sukker og smagsnuancer går op i en højere koncentrationsenhed." (17-06-2015)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Amarone med klassiske sødmefulde noter af svesker og nedfaldne æbler i næsen, Blomme i Madeira, peber og tørrede abrikoser i munden og rosiner og karamelliserede mandler i den lange eftersmag. Godt køb til prisen." (18-05-2015)

Årgang 2008
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Klassisk Amarone med pondus, fylde og sødme. Delikat kirsebærintensiv næse og indsmigrende mund med generøse mængder mørk chokolade, rosiner og espressokaffe..." (07-05-2014)

Dagens.dk - 6 stjerner (07-05-2014)

Winelab.dk - 5 stjerner - "Smagen har en intens og rig frugt, en moderat sødme og en rund begyndende modenhed. Lidt friskhed fra syren, et indarbejdet fad og lidt tørre tannin i afslutningen. Sådan her kan jeg altså godt lide en Amarone." (24-03-2014)

Information - 5 stjerner - "...Den har en stor, nærmest voldsom smag af moden frugt, masser af alkohol og kæmpefylde..." (07-12-2013)

VinAvisen - 5 stjerner - "En rigtig dejlig og typisk Amarone med saft og kraft, modne bær og en vis sødme, der dog opvejes fornemt af frugtsyren..." (Uge 45 / 2013)

Land: Italien
Område: Valpolicella (Veneto)   
Årgang: 2013
Drue: 70 % Corvina, 20 % Rondinella og 10 % Molinara 
Indhold: Rødvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 15.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler