Amarone della Valpolicella Classico DOC, Conti di Numio

269,75  m/Moms
( 215,80  u/Moms )
ekskl. levering
Amarone er så lækkert som noget vin fra Italien kan være. Blød og charmerende i al sin voldsomhed og kraft! En stor vin, der vil bringe glæde til dit bord.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Amarone er så lækkert som noget vin fra Italien kan være. Blød og charmerende i al sin voldsomhed og kraft! En stor vin, der vil bringe glæde til dit bord.

Område og producent: Denne vin kommer fra Veneto regionen i det nordlige Italien. Jorden består af tør kalksten, som hviler på en hård undergrund af granit. Der er meget store forekomster af mineraler i jorden, hvilket giver vine med god personlighed. Classico regionen er det oprindelige område i Valpolicella, hvor Amaronen er blevet fremstillet gennem årene. Conti di Numio er en god producent, der fremstiller en klassik type Amarone med høj koncentration og en behagelig balanceret sødme.

Vinen: Til fremstillingen bruges kun de bedste lokale druer, Corvina, Rondinella og Molinara. Alle druer høstes i hånden i slutningen af september. Til Conti di Numio Amarone udvælges de bedste drueklaser som tørres i op til 100 dage. Denne dehydrering af druerne er med til at give Amaronen dens kraftfulde smag og lette sødme. Når koncentrationen er opnået i foråret, presses druerne. Den store koncentration af smagsstoffer og mindre mængde saft fra druerne, giver den klassiske intense smag. Efter endt gæring, under temperaturkontrol, lagres vinen i 2 år på store egetræsfade.

Denne Amarone della Valpolicella Classico er drikkeklar i dag, men kan udvikle sig i op til 15 år fra høståret, under optimale betingelser.

I glasset: Conti di Numio, Amarone della Valpolicella DOC er flot mørk i glasset med en let teglstens farvet kant. Duften er rigt sammensat med nuancer af moden frugt og krydderier. Smagen er blød med en god intensitet og en lang fløjlsblød eftersmag.

Servering: Fremragende rødvin til rødt kød, grillretter, vildt, modne oste og meditation. Server v/16-18°C.

Pressen:
Årgang 2013
VinAvisen - 5 stjerner - "En rigtig flot og lækker rødvin med kraftig, fyldig og bred frugt og med noter først og fremmest af vin, naturligvis, men også tørrede frugter, figner og rosiner. 15%, men ingen spritkant. Udpræget en madvin - og til mad, der kan spille op til vinen." (Uge 37 / 2016)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Lækker Amarone i klassisk let sødmefuld stil med varm kirsebærdomineret næse, fin fyldig og rosindomineret mund med noter af marcipan og vanilje og lang silkeblød finish." (08-08-2016)

Årgang 2011
Ekstra Bladet - 5 stjerner (90 point) / "GODT KØB" - "Intense moden bær i duften. Rosinagtigt præg med en del varme krydderier i smagen...en klassisk tung amarone som på sin egen præmis fungerer." (04-12-2015)

VinAvisen - 5 stjerner - "En umiskendelig Amarone med dyb frugt, mørke bær, kirsebær, rosinsødme og tilpas syre. Ingen spritkant. En lækker sag..." (Uge 32 / 2015)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Dejlig Amarone i befriende klassisk stil med noter af svesker, figner og tørrede abrikoser i både næse og mund tilsat en god portion rosiner og en snert af kirsebærlikør. Fløjlsblød fornøjelse fra start til slut." (18-05-2015)

Årgang 2009
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Flot Amarone i moderne fortolkning med afdæmpet sødme. …noter af vanilje, cigarkasse og mokka, som afrundes i lang fløjsblød eftersmag." (07-10-2013)

VinAvisen - 5 stjerner - "Super-amarone - smagepanelet var ikke i tvivl. En stor og klassisk amarone med en dyb farve og en elegant, afrundet frugtsmag i fornem harmoni med tanniner, syre og krydderi. Kan drikkes nu men kan også gemmes nogle år." (Uge 50 / 2012)

BT - 5 stjerner - "Lækker, saftig, kraftig og fyldig rødvin, lang, flot, blød og kompleks smag af modne sorte kirsebær, krydderurter og toast." (14-07-2012)

Land: Italien
Område: Valpolicella (Veneto)
Årgang: 2013 
Drue: Corvina, Rondinella og Molinara
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 15.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler