Hayes Ranch, Chardonnay, Wente

109,75  m/Moms
( 87,80  u/Moms )
ekskl. levering

En flot balanceret Chardonnay, fedme og intensitet fra moden frugt med en anelse fadlagring i baggrunden. Fremstillet af druer fra Monterey og Livermore Valley.

Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

En flot balanceret Chardonnay, fedme og intensitet fra moden frugt med en anelse fadlagring i baggrunden. Fremstillet af druer fra Monterey og Livermore Valley.

Området og Producenten: Grundlagt for mere end 125 år siden, er Wente det ældste familiedrevne vinfirma i Californien. I dag drives vineriet af fjerde og femte generation. Vineriet er beliggende i Livermore Valley, lige øst for San Francisco. I hvad der regnes som et første klasses vinområde. Familien har altid stået for traditionelle værdier, kombineret med ny viden. Deres fokus på kvalitet blev i 2011 belønnet, da det anerkendte magasin Wine Enthusiast udnævnte vineriet til American Winery of the Year. 

Wentes vinmarker er beliggende på gammel flodbund, der er tørret ud. Her er der høj koncentration af mineraler, hvilket tilfører vinene kompleksitet. Man har også marker der ligger på gammel sandstens jord. Fordelen ved forskellige typer jordbund, er at man kan fremstille vine på forskellige druer. Livermore Valley er beliggende tæt ved San Francisco bay og påvirkes kraftigt af den kølige luft der strømmer ind om natten herfra. Derved køles druerne ned og varmes op om dagen. Perfekt til at dyrke gode druer.

Wente familien har dyrket deres egne marker siden begyndelsen i 1883 og har indført deres eget ”Farming for the Future” program for at passe bedst muligt på deres jord. Ved at passe på jorden, har både lokalsamfundet og hele planeten det bedre.

Vinen: Fremstillet på druer fra de 2 berømte områder: Livermore Valley og Monterey. Alle vinmarkerne er dyrket efter bæredygtige principper. Druerne er presset blidt ved ankomsten til vineriet og gæringen er foretaget i en kombination af egetræ og ståltanke. Dette for at få en vin med fedme og frisk frugt.

I Glasset: Flot gylden i glasset med lokkende duft af eksotiske frugter og citruskarakter. Smagen er blød og fyldig med god intens frugt og en herlig afstemt eftersmag.

Servering: Lækker hvidvin til lyst kød, fjerkræ, grillet fisk, fyldige salater samt diverse mildere oste. Server v/8-10¤C

Pressen:
Årgang 2013
Spis Bedre - ET GODT KØB - "Her er et bud på en alsidig vin, der kan gå både til salater, fisk, kylling og ost. Den dufter fint og nydeligt af grønne æbler sammen med lidt citrus, og i smagen, hvor æblerne går igen sammen med lidt citrus og diskret eksotisk frugt, er der en let røget og smørfed kant. Tør, men også med en o.k. syre og fin afbalanceret frugtsødme..." (marts 2016)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Ukompliceret californisk Chardonnay med forholdsvis markant fadpræg. Røgfyldt næse og cremet mund med smørpræg og snert af citrus og fersken. Fint køb til prisen." (12-10-2015)

Årgang 2011
AOV.dk - 5 stjerner - "Frisk indbydende næse, citrus og urter og eksotiske frugter. Elegant vin med god fylde let mineralitet og diskret præg af fad. Flot sprød balanceret Chardonnay."

VinAvisen - 5 stjerner - "Dejlig hvidvin med en fin og frisk duft og en blød, frugtagtig smag med citrus, eksotiske frugter og diskrete, men alligevel tydelige fadnoter. Tør, men også med en fin, lille sødme. Tilpas syre." (Smagt ved smagning 04-07-2014)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Klassisk oversøisk Chardonnay i ligefrem stil med fad i næsen, smør og fedme i munden og med en forfriskende snert af citrus i eftersmagen." (28-04-2014)

Dagens.dk - 5 stjerner - (29-04-2014)

Den Korte Avis - 5 stjerner - "Denne udgave af Chardonnay fylder næsen med duft af æbler, og i munden anes en lækker smag af pære og fersken, der sættes i relief af et strejf af mineraler." (09-04-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "En stor rund og blød hvidvin med masser af frugt og et strejf af vanille, der giver en fin og behagelig sødme til slut. Det er vinen til sommerens lakseretter." (Uge 14 / 2014)

Politiken - "Let sødmefuld næse med lidt vanilje. Rund smag - igen vanilje - og dog med lidt syre. Ret nedtonet californier med bred anvendelighed." (04-05-2014)

Årgang 2010
AOV.dk - "UGENS VINDER" (21-03-2013)
Dagens.dk - 6 stjerner (20-03-2013)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Testens med afstand bedste vin under 100 kr. Lækker Chardonnay med delikat citruspræg som modvægt til det velintegrerede fad. Fantastisk køb til prisen." (19-03-2013)

Land: USA
Område: Livermore Valley (Californien)
Årgang: 2014
Drue: Chardonnay
Indhold: Hvidvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 13.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler