Willamette Valley, Estate Pinot Noir

315,00  m/Moms
( 252,00  u/Moms )
ekskl. levering
Estate Pinot Noir er både elegant og intens og et flot eksempel på den lidt frækkere side af Oregon-stilen.
Vægt: 1.500
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Estate Pinot Noir er både elegant og intens og et flot eksempel på den lidt frækkere side af Oregon-stilen.

Området og Producenten: Willamette Valley Wine Region ligger i Oregon, som er USA's tredjestørste vinproducerende stat. Willamette Valley er den største vinregion i Oregon, og her ligger Willamette Valley Vineyards, hvor Estate Pinot Noir kommer fra. Pga. sin beliggenhed og jordbundsforhold er Oregon perfekt til dyrkning af vindruer og specielt Pinot Noir-druen.

Vinavlerne i Oregon går højt op i at beskytte miljøet og dyrke deres druer bæredygtigt. Det kan også ses ved, at hele 47% af vinavlerne i Oregon er certificeret som bæredygtige.

Willamette Valley Vineyards er en af de vinproducenter, som går højt op i at dyrke deres druer med størst mulig hensyntagen til miljøet. De er i dag den ledende producent af certificeret bæredygtig vin fra Oregon. Alle deres traktorer og lastbiler kører på biobrændsel.

Willamette Valley Vineyards blev grundlagt i 1983, da Jim Bernau plantede sine første vinstokke. Inden han blev vinavler, var Jim Bernau advokat for Richard Sommer, som genstartede vinproduktionen i Oregon efter tiden med spiritusforbud. Efter advokatjobbet var han lobbyist for vinsektoren. I 1983 blev hans livsdrøm til virkelighed, da han købte sit første stykke jord.

Vinen: Druerne til Estate Pinot Noir kommer fra tre forskellige vinmarker i Oregon, Tualatin Vineyard, Willamette Valley Vineyards og Elton Vineyard. Druerne høstes i oktober og bringes til vineriet, hvor de afstilkes nænsomt, så ca. 90% af druerne er intakte. Efter endt gæring hældes vinen på træfade, hvoraf 20% er franske egetræsfade, og her ligger vinen i 8 måneder.

I Glasset: Vinen har en mørk rød, næsten lilla, farve. Op af glasset vælter en duft af brombær med noter af melasse og anis. Smagspaletten spænder bredt fra boysenbær til chokolade, læder og kaffe suppleret af en stærk egetræssmag. Bløde tanniner og let syrlighed giver en udmærket dimension til frugtkompleksiteten.

Servering: Estate Pinot Noir kan serveres til både lyse kødretter, grillet laks, lynstegte grøntsager samt kylling og pasta. Server ved 14-16ºC.

Pressen:
Årgang 2013
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Harmonisk og elegant amerikansk Pinot Noir med sødmefulde kirsebær og jordbær i både næse og mund tilsat noter af jern og hvid peber i den lange intensive eftersmag. Flot vin." (14-12-2015)

VinAvisen - 5 stjerner - "Det hænder stadig oftere, at Oregon bider Bourgogne i hælene, når det gælder rødvine på Pinot Noir. Og sådan er det bestemt med denne rødvin. Den er lys - næsten som en mørk rosé - og elegant med sin fine bærduft og sin læskende smag, der breder sig ud i munden og fryder med sarte noter af hyben og modne ribs. Vinen har også Pinot Noir-druens gode syre og er yderst velegnet til diverse lettere kødretter." (Uge 47 / 2015)

Land: USA
Område: Oregon (Villamette Valley)
Årgang: 2013
Drue: Pinot Noir 
Indhold: Rødvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 13.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler