Wente Zinfandel, Beyer Ranch

129,75  m/Moms
( 103,80  u/Moms )
ekskl. levering

Denne Zinfandel er høstet i den kølige del af Livermore Valley. Her modner druerne langsomt, og giver en vin med flot afstemt balance.

Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Denne Zinfandel er høstet i den kølige del af Livermore Valley. Her modner druerne langsomt, og giver en vin med flot afstemt balance.

Området og Producenten: Grundlagt for mere end 125 år siden, er Wente det ældste familiedrevne vinfirma i Californien. I dag drives vineriet af fjerde og femte generation. Vineriet er beliggende i Livermore Valley, lige øst for San Francisco. I hvad der regnes som et første klasses vinområde. Familien har altid stået for traditionelle værdier, kombineret med ny viden. Deres fokus på kvalitet blev i 2011 belønnet, da det anerkendte magasin Wine Enthusiast udnævnte vineriet til American Winery of the Year.

Wentes vinmarker er beliggende på gammel flodbund, der er tørret ud. Her er der høj koncentration af mineraler, hvilket tilfører vinene kompleksitet. Man har også marker der ligger på gammel sandstens jord. Fordelen ved forskellige typer jordbund, er at man kan fremstille vine på forskellige druer. Livermore Valley er beliggende tæt ved San Francisco bay og påvirkes kraftigt af den kølige luft der strømmer ind om natten herfra. Derved køles druerne ned og varmes op om dagen. Perfekt til at dyrke gode druer.

Wente familien har dyrket deres egne marker siden begyndelsen i 1883 og har indført deres eget ”Farming for the Future” program for at passe bedst muligt på deres jord. Ved at passe på jorden, har både lokalsamfundet og hele planeten det bedre.

Vinen: Beyer Ranch ligger lige uden for selve Livermore City og er for nylig blevet fredet, så der altid vil være landbrug på denne parcel, ejet af Wente familien. Zinfandel druerne til denne vin, er dyrket på skråninger, hvor der er god luftgennemstrømning mellem rækkerne. Denne afkøling af druerne giver en lang modningssæson og druer med god syre. Vinen er gæret i opretstående tanke, hvor mosten er pumpet over skallerne flere gange dagligt for at udtrække bløde tanniner fra skallerne. Inden aftapning, er vinen lagret på en blanding af amerikanske og franske egetræsfade.

Denne power Zinfandel er iblandet en anelse Barbera og Petite Sirah. Druerne er høstet fra tre forskellige marker i den nære kystregion. Ambitionen er at fremstille en Zinfandel i den typiske amerikanske ”in your face” stil. Power og blød afslutning.

I Glasset: Flot rød farve med lilla reflekser og ekspressiv duft af kirsebær, brombær, læder og lidt fad. Tæt smag med god rensende frugtsyre og sunde modne tanniner. Der er noter af mørke røde bær, brombær og hindbær. En typisk Zinfandel med elegant smag og god længde.

Servering: Lækker rødvin, der med sin fylde og kompleksitet passer perfekt til kraftfulde og/eller krydrede kødretter og gerne fra grillen. Server v/14-18¤C

Pressen:
Årgang 2013
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "En af de mest elegante, lækre og indsmigrende Zinfandel vine længe smagt. Peber og læder i næsen og feminin mund med snert af toast, vanilje og sød lakrids pakket ind i silkebløde tanniner. Rent velour på flaske." (19-09-2016)

Årgang 2012
Ekstra Bladet - 5 stjerner / "GODT KØB" - "Intense bærnoter. Velbalanceret vin med god balance mellem frugt og fad. Kirsebær, krydderier og vanilje i smagen. Lang krydret eftersmag." (26-06-2015)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Elegant Zinfandel med røg og sveskeblommer i næsen og let sødmefuld mund med noter af kirsebærsten og brombær pakket ind i et forfriskende syrebid og bløde tanniner. Lækker sag." (20-04-2015)

Årgang 2011
Ekstra Bladet - 89 point - "Denne Zinfandel fra Beyer Ranch har en krydret, frugtig duft. I smagen sødlig, lidt bagt frugt, brombær, kirsebær og vanilje. En fyldig krydret vin med pænt integreret alkohol." (28-08-2014)

AOV.dk - 6 stjerner - "Oser af dyb mørk moden frugt, blommer, solbær, brombær, flot indhyllet i brændte fadnoter af ristet kaffe og mørk chokolade. Rigdommen i vinen brydes flot af en god portion garvesyre. Perfekt madvin." (15-07-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "Flot rødvin med en kraftig duft lidt i retning af kirsebær og en lige så kraftig smag, blød og lækker. Det er en vin, der giver en god kødret et elegant modspil." (Smagt ved smagning 04-07-2014)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Utrolig elegant og blød Zinfandel med krydret næse og fyldig mund med toner af moden frugt og en snert af peber og vanilje i eftersmagen. Super køb." (24-03-2014)

Smag og Behag - 5 stjerner - "...behagelig duft af kirsebær, blåbær, kakao og salvie. I munden er den saftig med en stor frugtighed af modne, røde bær. God bund med noter af læder, peber og toast fra fadet. Let, Elegant og meget behagelig." (Februar/Marts nummer 2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "Fyldig og nem-at-drikke rødvin med dejlig frugtsmag, bløde tanniner og en lille charmerende sødme. Ingen spritkant." (Uge 40 / 2013)

Årgang 2010
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Testens anden helt store oplevelse kom fra Wente Vineyards. En super blød og indsmigrende udgave af Zinfandel med de klassiske peber og lædertoner, men også med en elegance og balance, der er de færreste Zinfandel vine forundt." (29-04-2013)

Land: USA
Område: Californien (Livermore Valley)
Årgang: 2013
Drue: Zinfandel, Barbera og Petite Sirah
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 14.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler