Wente Cabernet Sauvignon, Southern Hills

129,75  m/Moms
( 103,80  u/Moms )
ekskl. levering

En Cabernet Sauvignon der er dyb i farven og med stor modenhed i frugten viser hvorfor Californien laver noget af det bedste vin på denne drue. Høstet 100 % fra Wentes egne vinmarker i Livermore Valley.

Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

En Cabernet Sauvignon der er dyb i farven og med stor modenhed i frugten, viser hvorfor Californien laver noget af det bedste vin på denne drue. Høstet 100 % fra Wentes egne vinmarker i Livermore Valley.

Området og Producenten: Grundlagt for mere end 125 år siden, er Wente det ældste familiedrevne vinfirma i Californien. I dag drives vineriet af fjerde og femte generation. Vineriet er beliggende i Livermore Valley, lige øst for San Francisco. I hvad der regnes som et første klasses vinområde. Familien har altid stået for traditionelle værdier, kombineret med ny viden. Deres fokus på kvalitet blev i 2011 belønnet, da det anerkendte magasin Wine Enthusiast udnævnte vineriet til American Winery of the Year.

Wentes vinmarker er beliggende på gammel flodbund, der er tørret ud. Her er der høj koncentration af mineraler, hvilket tilfører vinene kompleksitet. Man har også marker der ligger på gammel sandstens jord. Fordelen ved forskellige typer jordbund, er at man kan fremstille vine på forskellige druer. Livermore Valley er beliggende tæt ved San Francisco bay og påvirkes kraftigt af den kølige luft der strømmer ind om natten herfra. Derved køles druerne ned og varmes op om dagen. Perfekt til at dyrke gode druer.

Wente familien har dyrket deres egne marker siden begyndelsen i 1883 og har indført deres eget ”Farming for the Future” program for at passe bedst muligt på deres jord. Ved at passe på jorden, har både lokalsamfundet og hele planeten det bedre.

Vinen: Her er druerne høstet på Wentes berømte vinmarker i Livermore Valley. Alle Cabernet Sauvignon druerne her er de originale kloner som blev importeret i det 19. århundrede af Charles Wetmore. Cabernet Sauvignon druerne er blandet med mindre mængder af Petite Sirah, Merlot, Barbera og Petite Verdot. Dette er med til at give en vin med god kompleksitet og mange smagsindtryk.

Druerne høstes fra flere marker og vinificeres separat. Under gæringen benyttes ”rack and return” processen, hvor al mosten drænes fra gæringstanken for til sidst at blive hældt ned over drueskallerne igen. Dette giver en dybere farve, øget tannin udtræk og i sidste ende en blødere vin. Vinen lagres i 14 måneder på egetræ inden aftapning på ejendommen.

I Glasset: Funklende rød i glasset med stor duft af solbær og lidt vanille fra fadlagringen. Utrolig flot balance i smagen med lidt frisk peber, sorte modne brombær, solbær. Der anes lidt sødme og krydderi fra fadlagringen.

Servering: Lækker rødvin til et par store amerikanske oksebøffer, kalv og gris, gerne grillet. Server v/14-18 grader

Pressen:
Årgang 2012
VinAvisen - 5 stjerner - "Denne rødvin dufter og smager af Cabernet. Den er harmonisk og har en meget ren duft og smag af bær - især solbær. Det er en lækker, blød og rund vin med en lang eftersmag - en vin, som mange vil kunne lide." (Uge 48 / 2015)

Ekstra Bladet - "Masser af solbær i duften. Intens i smagen af solbær, brombær, varme krydderier, peber og vanilje. Typisk oversøisk cabernet i stilen. Bløde tanniner og en lang afslutning..." (06-11-2015)

AOV.dk - 6 stjerner - "Solbær, læder og grøn peber. God fylde og koncentration og perfekt moden frugt. En lækker smidig vin fra "The sunshine state" der balanceres flot af en fin frugt- og garvesyrestruktur. En vin der bør nydes til en god bøf eller roast." (05-11-2015)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Stilsikker californisk Cabernet Sauvignon med fin volumen og fylde. Blommer og solbær i næsen, peber og mørk chokolade i munden og let røgpræg i den lange eftersmag." (02-11-2015)

Årgang 2011
AOV.dk - 5 stjerner - "Rank og flot frugtdrevet Cabernet. Minralske noter af grafit og urtet præg af solbærblade. Flot Cab. perfekt til en grillbøf. Godt køb."

VinAvisen - 5 stjerner - "En perfekt krydret rødvin med en dejlig duft af solbær og vanille fra de 16 måneder på fad. Smagen er krydret, med gode fadnoter og en fin sødme." (Smagt ved smagning 04-07-2014) 

VinAvisen - 5 stjerner - "En harmonisk og dejlig rødvin med god, ren frugtsmag og en fin krydring. En vin, der egner sig til mange ikke alt for kraftige retter." (Uge 8 / 2014)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Californisk Cabernet Sauvignon charmetrold med fløjlsbløde tanniner, sødmefulde solbær og brombær noter og indsmigrende eftersmag med en snert af vanilje." (10-02-2014)

Dagens.dk - 5 stjerner (11-02-2014)

Årgang 2010
VinAvisen - 5 stjerner - "Denne rødvin er Cabernet hele vejen igennen. I den friske duft og i den harmoniske smag med ren frugt, krydderi og en lille sødme. Hele vejen til den lange eftersmag." (Uge 42 / 2013)

Årgang 2009
VinAvisen - 5 stjerner - "Elegant og meget flot rødvin - en vin, som mange vil elske. Ikke for meget alkohol, men blød, lækker frugt og noter af bl.a. chokolade og lakrids."(Uge 16 / 2013)

BT - 5 stjerner / "Guldmedalje" - "Lækker tæt, medium kraftig rødvin, med saftig og lang flot smag af modne solbær, lidt  brombær, krydderurter, lidt mokka, toast og harmonisk strejf af vanilje." (01-09-2012)

Land: USA
Område: Californien (Livermore Valley)
Årgang: 2012
Drue: Cabernet Sauvignon, Petite Sirah, Merlot, Barbera og Petite Verdot
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 13.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler