Wente Cabernet Sauvignon, Charles Wetmore

199,75  m/Moms
( 159,80  u/Moms )
ekskl. levering
Opkaldt efter manden der importerede Cabernet Sauvignon vinstokke til Californien. Dette er vinstokke der oprindeligt kommer fra Margaux. Enorm kompleksitet og stor intensitet i denne klassiske Cabernet Sauvignon.
Vægt: 1.500
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Opkaldt efter manden der importerede Cabernet Sauvignon vinstokke til Californien. Dette er vinstokke der oprindeligt kommer fra Margaux. Enorm kompleksitet og stor intensitet i denne klassiske Cabernet Sauvignon.

Området og Producenten: Grundlagt for mere end 125 år siden, er Wente det ældste familiedrevne vinfirma i Californien. I dag drives vineriet af fjerde og femte generation. Vineriet er beliggende i Livermore Valley, lige øst for San Francisco. I hvad der regnes som et første klasses vinområde. Familien har altid stået for traditionelle værdier, kombineret med ny viden. Deres fokus på kvalitet blev i 2011 belønnet, da det anerkendte magasin Wine Enthusiast udnævnte vineriet til American Winery of the Year. 

Wentes vinmarker er beliggende på gammel flodbund, der er tørret ud. Her er der høj koncentration af mineraler, hvilket tilfører vinene kompleksitet. Man har også marker der ligger på gammel sandstens jord. Fordelen ved forskellige typer jordbund, er at man kan fremstille vine på forskellige druer. Livermore Valley er beliggende tæt ved San Francisco Bay og påvirkes kraftigt af den kølige luft der strømmer ind om natten herfra. Derved køles druerne ned og varmes op om dagen. Perfekt til at dyrke gode druer.

Wente familien har dyrket deres egne marker siden begyndelsen i 1883 og har indført deres eget ”Farming for the Future” program for at passe bedst muligt på deres jord. Ved at passe på jorden, har både lokalsamfundet og hele planeten det bedre.

Vinen: Druerne til Charles Wetmore Cabernet Sauvignon er de bedste parceller på Wentes egne marker. Alle Cabernet Sauvignon druerne her er de originale kloner som blev importeret i det 19. århundrede af Charles Wetmore. Cabernet Sauvignon druerne er blandet med mindre mængder af Petite Sirah og Petite Verdot. Disse 2 druer tilfører øget farve og koncentration i vinen. Druerne høstes fra flere marker og vinificeres separat. Under gæringen benyttes ”rack and return” processen, hvor al mosten drænes fra gæringstanken for til sidst at blive hældt ned over drueskallerne igen. Dette giver en dybere farve, øget tannin udtræk og i sidste ende en blødere vin. Vinen lagres i 20 måneder på egetræ inden aftapning på ejendommen.

I Glasset: Dyb rød farve med ekspressiv duft af mørke kirsebær, chokolade og lidt vanille fra fadlagringen. Vinen er fyldig i munden med tætte modne tanniner og flot integreret fadlagring. Her er noter af solbær, blåbær og lidt chokolade igen. Flot længde og god balance i eftersmagen.

Servering: Fremragende rødvin til dit bedste stykke kød, gerne okse- eller kalvefilet. Server v/16-18¤C

Pressen:
Årgang 2012
VinAvisen - 5 stjerner - "Lækker rødvin med et bredt smagsbillede, god fylde, noter af kirsebær og vanille samt fint integreret eg. Med sin blødhed og saft er den nem at drikke, og mange vil være glade for den." (Uge 43, 2015)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Flot klassisk californisk Cabernet Sauvignon charmetrold med masser af value for money. Varm næse med noter af hvid peber og solbær og flamboyant mund med fløjlsbløde tanniner, sødmefulde solbær og brombær noter og lang eftersmag med en snert af vanilje og lakrids." (28-09-2015)

Årgang 2010
VinAvisen - ”Denne rødvin er en af Wentes topvine på det danske marked. Den har en kraftig duft med fadnoter og en fyldig smag med solbær, kirsebær, blåbær og modne tanniner. En lækker vin.” (uge28/2014)

Smag og Behag - 5 stjerner - "Dufter rigtig dejligt af friske modne solbær, lidt flint, vanilje, røg og cigarkasse. Den er lige så ren i munden som i næsen - hvor vi har solbær, lakrids, tobak, mørk chokolade, vanilje og en anelse mint. En amerikaner med et harmonisk smags- og duftbilled, afstemte tanniner og god frugtighed, der ikke kammer over. God længde og behagelig alkohol. En fokuseret vin til en fornuftig pris." (oktober 2014)

Årgang 2009
Ekstra Bladet - 6 stjerner / "BEDSTE KØB" - 92 point Markant solbær duft og en meget frugtig og umiddelbar smag af solbær, mint, tobak og krydderier. Flot balance og en flot lang eftersmag. En utrolig flot vin til prisen.” Bedste køb!!
(24-08-2012)

AOV.dk - "Ugens vinder" (Uge 36 / 2012)

Årgang 2007
FINANSBUREAUET - 6 stjerner (16-01-2012)
VinAvisen 
- 5 stjerner (Uge 37 / 2010)
Ekstra Bladet 
- 5stjerner (15-05-2010)

Land: USA
Område: Californien (Livermore Valley)
Årgang: 2012
Drue: Cabernet Sauvignon, Petite Sirah og Petite Verdot
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 13.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler