Silver Mountain, Lodi Zinfandel

99,75  m/Moms
( 79,80  u/Moms )
ekskl. levering
Intensitet og røde bær kendetegner denne lækre vin. En frugtbombe der giver lyst til mere og viser, hvorfor Zinfandel-druen er så populær, når den kommer fra Californien.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Intensitet og røde bær kendetegner denne lækre vin. En frugtbombe der giver lyst til mere og viser, hvorfor Zinfandel-druen er så populær, når den kommer fra Californien.

Området og Producenten: Lodi (udtalt Lohd-eye) er et californisk vinområde beliggende i bakkerne omkring byen af samme navn. Området ligger nærmere bestemt tæt på floden Sacramento øst for storbyen San Fransisco. Lodi er således placeret i det californiske vindistrikt Central Valley, et område der er præget af veldrænede jordbunde og et nærmest middelhavsagtigt klima. Området byder på kølig morgentåge, varme dagtimer med en masse soleksponering og kølige nætter, optimale forhold for Zinfandel-druen, som denne vin er fremstillet på. De klimatiske forhold i området betyder, at druerne modner langsomt og dermed opnår høj intensitet, en flot intens farve og en dejlig frugtrig karakter.

Vinen: Druerne er høstet ved optimal modenhed fra bakkerne i området Lodi, hvor netop Zinfandeldruen har optimale forhold. Efter høsten er druerne bragt til vineriet, hvor de presses let, inden de gennemgår en traditionel gæring ved kontrollerede temperaturer på rustfrie ståltanke. Temperaturerne under gæringen holdes på 22-26ºC for at bevare druernes friske frugt og typicitet i den endelige vin. Efter endt gæring lagres vinen 2-3 måneder på en blanding af amerikanske og franske egetræsfade for at samle sig og opnå den ønskede balance.

I Glasset: Silver Mountain fremstår intens rød i glasset med elegante violette reflekser. I duften mødes man af modne skovbær, en intens sødme og et fint krydret præg fra fadlagringen. I munden opleves vinen fyldig og flot balanceret. Man bombarderes af modne røde bær, et lækkert sødmefuldt element og et lille bid af krydderi, der samler udtrykket. Eftersmagen er elegant og frugtfyldt med lækre bløde tanniner og flot harmoni.

Servering: Server denne lækre rødvin til lyst kød som svin og fjerkræ som for eksempel and og kalkun, gerne med sødmefuldt tilbehør. Server let sval v/14-16ºC for at bevare den gode frugt i vinen.

Pressen:
Årgang 2012
VinAvisen - 5 stjerner - "En rigtig flot Zinfandel-rødvin - ikke nogen bamse, men elegant og kompleks. I smagen er der mørke bær, noter af fyrrenåle og kanel og en fin sødme." (Uge 47 / 2014)

Ekstra Bladet - "...intens krydret tone i duften. Den krydrede stil fortsætter i smagen med marmeladetoner, bagte krydderier, tobak og vanilje..." (24-04-2015)

Land: USA
Område: Lodi County (Central Valley) 
Årgang: 2012
Drue: Zinfandel 
Indhold: Rødvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 14.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler