Rodney Strong, Zinfandel, Knotty Vines

219,75  m/Moms
( 175,80  u/Moms )
ekskl. levering
Stramt styret Zinfandel med flot varm moden stil. Intensiteten i denne vin viser at den kommer fra meget gamle vinstokke, de ældste plantet tilbage i 1904. Denne vin er en del af historien.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Stramt styret Zinfandel med flot varm moden stil. Intensiteten i denne vin viser at den kommer fra meget gamle vinstokke, de ældste plantet tilbage i 1904. Denne vin er en del af historien.

Området og Producenten: Rodney Strong Vineyards er i dag ejet af Tom Klein, der købte vineriet i 1989. Tom har fra starten været interesseret i at optimere Rodney Strong Vineyards til at møde de krav den moderne forbruger stiller til gode vine. Der er investeret i nyt udstyr til kælderen, marker er genplantet og dyrkes efter regler for bæredygtigt vinbrug. Det kræver det bedste råmateriale at producere gode vine og med vinmarker i de bedste områder: Alexander Valley, Russian River Valley og Chalk Hill, producerer Rodney Strong verdensklasse vine der viser essensen af Sonoma County.

Derudover er Tom en stærk fortaler for miljøet og i oktober 2009 blev Rodney Strong som det første vineri i Sonoma County defineret som Co2 neutralt. Dette er bl.a. opnået ved et stort anlæg af solceller på toppen af vineriet. Et af de største i verden for et vineri; på en typisk dag i Sonoma genererer dette anlæg nok energi til at forsyne 800 husstande.

Vinen: Der har været dyrket Zinfandel druer i Sonoma i 3 århundreder. Rodney Strong ejer vinmarker med Zinfandel i flere underregioner i Alexander Valley. En del af druerne til denne vin kommer fra over 100 år gamle knudrede vinstokke i Russian River Valley (deraf navnet Knotty Vines). Druerne gæres traditionelt og vinen lagres 10 måneder på amerikanske og franske egetræsfade.

I Glasset: Frisk frugt med noter af hindbær fra Russian River Valley samt moden sødmefuld frugt, især brombær og peber fra Alexander Valley giver en vin med stor smagsmæssig diversitet. Lagringen fremhæver druens krydrede karakter. Det bedste Zinfandel druen kan byde på i én vin.

Servering: Lækker rødvin til fx velhængt amerikansk oksekød, gerne grillet,  og andre kraftige og/eller krydrede retter. Server v/14-18 grader.

Pressen:
Årgang 2013
FINANSBUREAUET - 6 stjerner "
Life is hell without Zinfandel. I alle tilfælde uden Rodney Strongs udgave af Zinfandel. Superflot og saftig sag med flamboyant næse med toner af kirsebær og kakao, voluminøs mund med præg af peber og mokka og lang eftersmag med toneraf tobak og mørk chokolade. Hvor svært kan det være?"

 

Årgang 2012
Ekstra Bladet - 5 stjerner (90 point) / "BEDSTE VIN" - "Diskret frugtig duft. Intens i smagen med masser af bærsmag, krydderier, lakrids, peber og vanilje. Flot balanceret især med alkoholen og en lang krydret afslutning." (27-02-2016)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner "Pragtfuld pompøs Zinfandel i opulent stil med alt hvad en sådan skal have af saft og kraft. Oceaner af peber, mørk chokolade, lakrids og mokka i smagen bundet perfekt sammen af det delikate fadpræg. Stor vin.” (25. august 2014)

Årgang 2010
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Super hardcore, voluminøs og tanninrig californisk Zinfandel med solbær og enebær i næsen, fad, solbærbusk og kirsebærsten i munden, og lang peberintensiv eftersmag. Rendyrket råstyrke på flaske." (14-10-2013)

Smag og Behag - "Ren zinfandelnæse med blåbær, solbær, kirsebær og en tydelig duft af kokos og vanilje fra amerikanske egetræsfade. I munden sødmefuld mørk frugt til den let jammy side med et strejf af hindbær. Saftig og rund med lidt anis. Bløde venlige tanniner. Drik den til den store all american burger med hele molevitten." (september/oktober 2013)

Årgang 2009
VinAvisen - 5 stjerner - "En vidunderlig rødvin, der dufter af kandiseret frugt, violer og vanille. Smagen er stor og vinøs med noter af anis og en god portion frugtsødme. Med sine 15% alkohol er det lidt af en bulderbasse, men den er sagen, hvis den får lov til at buldre sammen med en godt krydret bøf." ( Uge 4 / 2013)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Et brag af en Zinfandel i den klassiske kraftfulde fremtoning. Monster vin med masser af tjære, røg og peber. Oplagt til en grillet T-bone." (14-05-2012)

Land: USA
Område: Californien (Sonoma County)
Årgang: 2013
Drue: Zinfandel
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 15.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler