Rodney Strong, Pinot Noir, Russian River Valley

239,75  m/Moms
( 191,80  u/Moms )
ekskl. levering
Her er et tydeligt eksempel på hvorfor Pinot Noir også skal dyrkes uden for Bourgogne. Russian River Valley er absolut et af de bedste steder til denne vanskelige drue i Californien. Intensitet og nerve pakket ned i en flaske.
Vægt: 1.500
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Her er et tydeligt eksempel på hvorfor Pinot Noir også skal dyrkes uden for Bourgogne. Russian River Valley er absolut et af de bedste steder til denne vanskelige drue i Californien. Intensitet og nerve pakket ned i en flaske.

Området og Producenten: Rodney Strong Vineyards er i dag ejet af Tom Klein, der købte vineriet i 1989. Tom har fra starten været interesseret i at optimere Rodney Strong Vineyards til at møde de krav den moderne forbruger stiller til gode vine. Der er investeret i nyt udstyr til kælderen, marker er genplantet og dyrkes efter regler for bæredygtigt vinbrug. Det kræver det bedste råmateriale at producere gode vine og med vinmarker i de bedste områder: Alexander Valley, Russian River Valley og Chalk Hill, producerer Rodney Strong verdensklasse vine der viser essensen af Sonoma County.

Derudover er Tom en stærk fortaler for miljøet og i oktober 2009 blev Rodney Strong som det første vineri i Sonoma County defineret som Co2 neutralt. Dette er bl.a. opnået ved et stort anlæg af solceller på toppen af vineriet. Et af de største i verden for et vineri; på en typisk dag i Sonoma genererer dette anlæg nok energi til at forsyne 800 husstande.

Vinen: Rodney Strong var en af de første der tilbage i 1968 plantede Pinot Noir i Russian River Valley, der nu er kendt som et af de bedste steder i verden at dyrke denne drue. Han tilplantede marken River East Vineyard, lige ved siden af vineriet. Denne mark leverer stadig de bedste druer til husets Estate Pinot Noir vine. Pinot Noir er en drue der altid vin levere lyse vine, hvor intensiteten er mere dominerende end den rå kraft. Det formår Rodney Strong at få til at gå op i en højere enhed. Druerne gæres på traditionel vis og vinen lagres herefter 7 måneder på små franske egetræsfade.

I Glasset: En flot klar farve med en fin elegant aromaprofil. Her er noter af små røde bær og rosenblade. Smagen er så flot balanceret med fin vanillekarakter fra fadet og en intens rød frugt. En anelse krydderi afslutter denne smukke Pinot Noir.

Servering: Fremragende rødvin til lyse kødretter, vildt, fjerkræ, sval til grillet fisk eller et "pirrende" glas på terrassen. Server v/14-16¤C

Pressen:
Årgang 2012
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Russian River Valley er et af de bedste steder i verden at dyrke Pinot Noir, og Rodney Strong er et af de bedste amerikanske vinhuse. Så med den kombination kan det næsten ikke gå galt, og da slet ikke i årgang 2012. Og det gør det bestemt heller ikke. Finesserig næse med animalske toner og elegant mund med toner af vanilje og marcipan indhyllet i bløde tanniner. Super køb" (25. august 2014)

Årgang 2010
Winelab.dk - 5 stjerner – ”Friske hindbær, krudtrøg, træ og varme i duften. Træ og røg i den lange eftersmag, der også har et snert af den komplekse mineralitet, der ofte kendetegner gode Pinot Noirs, men savnes i de billige. Flot vin med et nænsomt og meget integreret fadarbejde.” (06-03-2013)

VinAvisen – 5 stjerner – ” Blød og meget lækker rødvin med fornem Pinot-smag. Let at drikke - og nyde.” (Uge 39 / 2013)

Årgang 2009
Blandt årets 10 bedste vine i 2012 på FINANSBUREAUET (27-12-2012)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner / "TESTVINDER" - "...et perfekt eksempel på, hvor lækker oversøisk Pinot Noir kan være, når håndværket er i orden...Et festfyrværkeri af en vin med stald i næsen, kaffe, peber og mokka i smagen og lang blød indsmigrende eftersmag, der omtrent nægter at forlade munden. Sådan skal det gøres." (17-08-2012)

Årgang 2008
Penge & Privatøkonomi - Vurdering - 261,00 kr. / Månedens vin (maj 2011)
Ekstra Bladet - 5 stjerner(11-03-2011)

Land: USA
Område: Californien (Russian River Valley, Sonoma)
Årgang: 2012
Drue: Pinot Noir
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 14.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler