Hayes Ranch Zinfandel, Wente

109,75  m/Moms
( 87,80  u/Moms )
ekskl. levering

En kraftfuld Zinfandel der giver hele spektret af smagsoplevelser. Her er tæt varm krydret og blød frugt. Dette er vinen til grillmaden hele året.

Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

En kraftfuld Zinfandel der giver hele spektret af smagsoplevelser. Her er tæt varm krydret og blød frugt. Dette er vinen til grillmaden hele året.

Området og Producenten: Wente blev grundlagt for mere end 125 år siden, og er det ældste familiedrevne vinfirma i Californien. I dag drives vineriet af fjerde og femte generation. Vineriet er beliggende i Livermore Valley, et førsteklasses vinområde, øst for San Francisco. Familien har altid stået for traditionelle værdier, kombineret med ny viden. Deres fokus på kvalitet blev i 2011 belønnet, da det anerkendte magasin Wine Enthusiast udnævnte vineriet til American Winery of the Year. 

Nogle af Wente’s vinmarker er beliggende på en gammel flodbund, der er tørret ud. Her er høj koncentration af mineraler, hvilket tilfører vinene kompleksitet. Andre marker ligger på gammel sandstens jord. Fordelen ved forskellige typer jordbund er, at man kan fremstille vine på forskellige druer. Livermore Valley er beliggende tæt ved San Francisco Bay, og påvirkes kraftigt af den kølige luft, der strømmer ind om natten fra Stillehavet. Derved køles druerne ned om natten, og varmes op om dagen, hvilket giver mere aromatiske druer.

Wente familien har dyrket deres egne marker siden begyndelsen i 1883, og har indført deres eget ”Farming for the Future” program for at passe bedst muligt på deres jord. Ved at passe på jorden har både lokalsamfundet og hele planeten det bedre.

Vinen: Denne smagsfulde Zinfandel er iblandet en anelse Barbera og Petite Sirah. Druerne er høstet fra tre forskellige marker i den nære kystregion. Gæringen er foretaget med temperaturstyring i ståltanke, og efterfølgende er vinen lagret i 20 måneder på egetræsfade. Ambitionen er, at fremstille en Zinfandel i den typiske amerikanske ”in your face” med kraft, saft og blød afslutning.

I Glasset: Dyb lilla farve med ekspressiv duft af brombær, læder og lidt fad. Tæt smag med god rensende frugtsyre og modne tanniner. Der er noter af mørke røde bær, brombær og hindbær. En typisk Zinfandel med god længde i smagen.

Servering: Flot rødvin der er velegnet til grill og kraftige retter med masser af krydderi. Server v/14-18 grader

Pressen:
Årgang 2013
VinAvisen - 5 stjerner - "Flot rødvin - en rigtig god Zinfandel, der gerne vil have selskab af en lige så kraftig kødret. Vinen har god, bred frugt med noter af blommer og mørke bær samt en lang og lige så god eftersmag..." (Uge 6 / 2017)

Årgang 2012
VinAvisen - 5 stjerner - "Kraftig rødvin med en varm og frugtagtig smag. I smagen noter af brombær og hindbær, bløde tanniner og fint integreret fad. Lang eftersmag." (uge 42, 2015)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Ukompliceret og delikat californisk Zinfandel med pænt peberpræg og delikat underspillet sødme. Fin næse med toner af kirsebær og kakao, varm mund med præg af peber og mokka og lang eftersmag med toner af tobak og mørk chokolade. Så enkelt kan det gøres." (05-10-2015)

Den Korte Avis - 5 stjerner - "En herlig og kraftig rødvin hovedsaligt fremstillet på den amerikanske nationaldrue Zinfandel med sin karakteristiske rosinsmag. For at fuldende vinen er iblandet en smule Barbera og Petite Sirah. Fremragende til godt krydret okseragout." (23-09-2015)

Årgang 2011
AOV.dk - 5 stjerner - "Frugtrig, blommer og brombær, dejlig krydret afslutning. Mellemfyldig vin i god balance. En elegant vin der passer til de festlige lejligheder - langt de fleste vindrikkere vil kun finde glæde ved denne flotte vin." (Smagt på smagning den 4. juli 2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "En kraftig rødvin. En maskulin vin. Duften er kraftig, og smagen fyldig med diskrete fadtoner og mundrensende tanniner. Druen Zinfandel leverer kraft, og denne vin er til kraftige (kød)retter. Skænk den gerne let afkølet." (smagt ved smagning 04-07-2014)

AOV.dk - 5 stjerner / "UGENS VINDER" - "På Alt om vin har vi smagt denne vin i tidligere årgange. En virkelig fuldblods amerikansk Zinfandel, med masser af solskin, fad og alkoholsødme. En vin der virker til det meste." (10-04-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "En aromatisk rødvin med modne kirsebær og chokolade i duften og med fyldig, stor, blød og frugtrig smag med noter af modne brombær. En herlig vin, som mange vil kunne lide." (Uge 15 / 2014)

Den Korte Avis - 6 stjerner - "Druesorten Zinfandel betragtes som USA’s nationaldrue, og denne udgave er rig på en blanding af kirsebær og cigarkassetræ. Samtidig har den en typisk rosinsødme, som de fleste vinnydere sætter stor pris på." (12-03-2014)

Årgang 2010
Dagens.dk - 5 stjerner (20-03-2013)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Mellemfyldig sødmefuld californisk Zinfandel med bløde tanniner og toner af brombær, vanilje og peber..." (19-03-2013)

Årgang 2009
AOV.dk - 6 stjerner - "Lækker ren, indsmigrende og imødekommende frugt i duft og smag, blommer og ribs. Let behageligt strejf af krydderi. Vinen er i flot balance, og har en god syre der gør den velegnet til mad. Charmerende og bredt anvendelig til mad, eksempelvis kylling, lam, svinekød, grillmad. Perfekt buffetvin." (01-02-2012)

Ekstra Bladet - 5 stjerner - "Rigtig lækker vin med en god krydret smag. Velintegreret hvor frugten, fadet og alkohol harmonerer. Til prisen virkelig et godt køb." (06-01-2012)

Årgang 2008
Penge & Privatøkonomi - Vurdering - 134,00 kr. (Maj 2011)

Årgang 2007
VinAvisen - 5 stjerner (Uge 19 / 2010)

Land: USA
Område: Californien (Livermore Valley)
Årgang: 2012
Drue: Zinfandel, Barbera og Petite Sirah
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 14.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler