Davis Bynum, Pinot Noir, Jane's Vineyard

299,75  m/Moms
( 239,80  u/Moms )
ekskl. levering
Hvis der var verdensmesterskab i californisk Pinot Noir, ville denne vin klart være med i kampen om medaljerne. En enestående vin, der viser hvad eksperter kan præstere med denne porøse drue, når den får optimale forhold. En oplevelse du ikke må snyde dig selv for.
Vægt: 1.500
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Hvis der var verdensmesterskab i californisk Pinot Noir, ville denne vin klart være med i kampen om medaljerne. En enestående vin, der viser hvad eksperter kan præstere med denne porøse drue, når den får optimale forhold. En oplevelse du ikke må snyde dig selv for.

Området og Producenten: Davis Bynum er kendt for at være det første vineri i Californien til at producere en enkeltmarks Pinot Noir fra Russian River Valley. Den første årgang var 1973 og druerne var fra Joe Rochioli vingård, der i dag er kendt som en af de bedste i området. Arven fra Davis Bynum lever videre gennem håndlavede enkeltmarksvine på Pinot Noir- og Chardonnay-druer dyrket i Russian River Valley, der er kendt for at levere nogle af de bedste vine i Californien.

I Russian River Valley blev de første vinstokke plantet af russiske tilflyttere (deraf dalens navn) i begyndelse af det 18. århundrede. Sidenhen har de russiske tilflyttere forladt dalen og overladt den til europæiske immigranter, der kom til området for at producere vin. Russian River Valley blev trods sin lange historie først et officielt vinområde i 1983. 

Klimaet i Russian River Valley er præget af en kølende tåge fra Stillehavet, der ligger nogle få kilometer mod vest. Tågen kommer i aftentimerne og sikrer god køling til markerne efter de mange lange solskinsdage. Dette forlænger druernes modningstid og giver druer med større intensitet og en fin naturlig frugtsyre. Jordbunden i området består af en blanding af store sten, grus og vulkansk aske.  

Vinen: Pinot Noir-druerne til denne vin er høstet fra Jane’s Vineyard, der ligger i Russian River Valley’s smørhul, hvor varmen er moderat om dagen og nætterne altid er dejlig kølige. Druerne høstes i hånden i hele klaser i de tidlige morgentimer i perioden fra 13. september til 2. oktober. Ved høsten bringes de hele klaser forsigtigt til vineriet, hvor klaserne og senere de enkelte druer udvælges specifikt til denne vin. Efter denne finkæmmede selektering gennemgår druerne en kold fermentering sammen med druekvaset inden vinen lageres 10 måneder på egetræsfade. En vin der viser, hvad denne porøse drue virkelig kan præstere når den høstes fra de bedste marker, i det bedste område og behandles af kendere. 

I Glasset: Elegant rød i glasset fremstår denne eminente vin. I duft og smag bydes der på sorte kirsebær, rosenblade og asiatiske krydderier. Her er fyldig frugt og silkebløde tanniner. Eftersmagen er lang og vedvarende med masser af intensitet og balance, der vidner om en vin i absolut topklasse. En vin der er elegant uden at være for letbenet, har kant uden at være skarp og med masser af frugt i flot balance med fad og syre.

Servering: Server dette mesterværk til lam eller skinke, sval til grillet laks eller en god salat. Servering: 12-16°C.

Pressen:
Årgang 2012

FinansBureauet - 6 stjerner + TESTVINDER - "Vindervinen er et studie i hvordan de bedste Pinot Noir vine formår at byde på en unik kombination af elegance og intensitet. Man finder det ganske enkelt ikke helt tilsvarende i vine lavet på andre druer. Tæt og intensiv næse med tobaksblade, skovbund og sorte kirsebær, silkeblød og cremet mund med flot fylde og delikate noter af hvid peber, kirsebær og kantareller. Pinot Noir på højeste niveau." (22-02-2016)

BT - 5 stjerner - "Let krydret og medium let rødvin, flot, blød og saftig smag af sorte kirsebær, brombær, urter, krydderier og harmonisk vanilje." (05-09-2015)

Land: USA
Område: Californien (Russian River Valley, Sonoma)
Årgang: 2012
Drue: Pinot Noir 
Indhold: Rødvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 14.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler