Moselland, Riesling, Spätlese

89,75  m/Moms
( 71,80  u/Moms )
ekskl. levering
Flot halvsød Riesling fra Mosel, hvor denne elegante hvidvinsdrue har de optimale betingelser.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Ædel halvsød Riesling fra Mosel, hvor denne elegante hvidvinsdrue har de optimale betingelser.

Området og Producenten: Floden Mosel løber gennem Frankrig og Tyskland samt langs grænsen til Luxemburg, inden den løber sammen med Rhinen. De stejle skråninger langs den tyske del af Mosel er hjemsted for nogle af de bedste Riesling-vine. 

Kooperativet Moselland er en af de største og vigtigste producenter i området. I kraft af deres succes er kooperativet gennem årene vokset, så de i dag har ca. 2.700 medlemmer, som hver især dyrker deres egne marker - ofte baseret på generationers erfaringer med netop de lokale forhold. Medlemmernes vinmarker ligger langs Mosel på en 250 km. lang strækning, og flere steder langs floden har Moselland bygget ”pressehuse”, hvor de friske druer presses inden mosten transporteres til vineriet. På den måde sikres druernes lokale karakteristika samt en frisk frugtsmag i den endelige vin.

Moselland har et team af konsulenter og vinmagere, som i samarbejde med medlemmerne sikrer, at den lokale ekspertise kombineres med moderne teknikker. Kooperativet har ligeledes et omfattende kvalitetsprogram, der bl.a. belønner de vinbønder, som dyrker de meste stejle skråninger, hvor udbyttet ofte er lavere men kvaliteten endnu højere. Desuden dyrkes flere og flere af markerne efter økologiske principper. 

Vinen: Druerne til Riesling Spätlese er høstet i Winninger Weinhex nær byen Winningen ved Mosel-floden sydvest for Koblenz. Vinen er produceret 100% på Riesling-druen. Ved høsten i sidste halvdel af oktober er druerne fuldmodne og af meget høj kvalitet.

Vinificationen er traditionel forenet med moderne teknik. Gæringen finder sted på rustfri ståltanke ved en lav, kontrolleret temperatur for at bevare druernes frugtrigdom i den endelige vin.

I Glasset: Riesling Spätlese er en halvsød vin med Riesling-druens attraktive bouquet og elegante smag med strejf af stenfrugter og honning.

Servering: Dejlig hvidvin til lyse kødretter, krydret "hot/asiatisk" mad og uforpligtende hygge. Server v/6-8¤C

Pressen:
Årgang 2012
Ekstra Bladet - 5 stjerner - "En let sødlig duft. I smagen finder du fersken, honningmelon og antydning af honning. Pæn syre og mellemlang eftersmag." (02-08-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "En sjov hvidvin - en vin i traditionel Mosel-stil, som er meget populær i Tyskland. Sødlig, men også med en god syre, der afbalancerer sødmen." (Uge 27 / 2014)

Årgang 2003
Erhvervsbladet - 5 stjerner / "TESTVINDER"
Flemming Hvelplund - "Den ekstraordinære vinoplevelse"

Land: Tyskland
Område: Mosel 
Årgang: 2013 
Druer: Riesling
Indhold: Hvidvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 8.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler