Moselland Classic, Riesling, Kabinett

79,75  m/Moms
( 63,80  u/Moms )
ekskl. levering
Halvtør Riesling fra Mosel, hvor denne elegante hvidvinsdrue har de optimale betingelser.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Halvtør Riesling fra Mosel, hvor denne elegante hvidvinsdrue har de optimale betingelser.

Området og Producenten: Floden Mosel løber gennem Frankrig og Tyskland samt langs grænsen til Luxemburg, inden den løber sammen med Rhinen. De stejle skråninger langs den tyske del af Mosel er hjemsted for nogle af de bedste Riesling-vine. 

Kooperativet Moselland er en af de største og vigtigste producenter i området. I kraft af deres succes er kooperativet gennem årene vokset, så de i dag har ca. 2.700 medlemmer, som hver især dyrker deres egne marker - ofte baseret på generationers erfaringer med netop de lokale forhold. Medlemmernes vinmarker ligger langs Mosel på en 250 km. lang strækning, og flere steder langs floden har Moselland bygget ”pressehuse”, hvor de friske druer presses inden mosten transporteres til vineriet. På den måde sikres druernes lokale karakteristika samt en frisk frugtsmag i den endelige vin.

Moselland har et team af konsulenter og vinmagere, som i samarbejde med medlemmerne sikrer, at den lokale ekspertise kombineres med moderne teknikker. Kooperativet har ligeledes et omfattende kvalitetsprogram, der bl.a. belønner de vinbønder, som dyrker de meste stejle skråninger, hvor udbyttet ofte er lavere men kvaliteten endnu højere. Desuden dyrkes flere og flere af markerne efter økologiske principper. 

Vinen: Stejle og solbeskinnede vinmarker med en del skifer i undergrunden sikrer optimale betingelser for Rieslingdruerne, som sædvanligvis plukkes i den første halvdel af oktober. Gæringen finder sted på små rustfri ståltanke ved en lav, kontrolleret temperatur for at bevare druernes frugtrigdom i den endelige vin.

I Glasset: Riesling Kabinett Halbtrocken er en halvtør vin med Riesling-druens attraktive bouquet og elegante smag med strejf af fersken og grapefrugt.

Servering: Dejlig allround hvidvin til fisk, salater, lyse kødretter, asiatisk og "hot" mad og uforpligtende hygge. Server v/6-10¤C

Pressen:

Årgang 2012

Winelab.dk - 5 stjerner - "Oplev Mosels koncentrerede friske og frugtige duft. Sursød frugtighed med lime og pomelo i smagen. Blød og rund mundfornemmelse med en temmelig struktureret og fed restsødme. En let metallisk afslutning. Ukompliceret og underholdende vin." (14-01-2015)

VinAvisen: ”En mild, dejlig og indbydende hvidvin, der dufter lifligt af akaciehonning og har smag af modne citrusfrugter. Vinen indeholder kun 8% alkohol, hvilket gør den til en perfekt velkomstdrink eller ledsager til en let frokost. Med sin fine sødme vil den også gøre sig til asiatisk inspirerede retter.” (Uge 29 2014)

Land: Tyskland
Område: Mosel
Årgang: 2014 
Druer: Riesling 
Indhold: Hvidvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 7.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler