Eser Riesling, St. Nikolaus, Spätlese

129,75  m/Moms
( 103,80  u/Moms )
ekskl. levering
Spätlese fremstilles af druer med en relativt højt sukkerindhold på høsttidspunktet, og den endelige vin har en pæn sødme, balanceret af en god syre.
Vægt: 1.350
Lager: Leveringstid er 2-5 hver dag(e).
Log ind her for at købe

Energiske og unge er de to brødre der ejer Wingut Eser i dag. Thomas og Christoff er begge uddannet som ønologer og vinmagere. Spätlese fremstilles af druer med en relativt højt sukkerindhold på høsttidspunktet, og den endelige vin har en pæn sødme, balanceret af en god syre.

Området og Producenten: Christoph Eser arbejder stadig sammen med sin far på ejendommen der er beliggende i den smukke by Oestrich-Winkel. Her har de til huse en ejendom der dateres tilbage til 1894 hvor der gennem alle årene har været produceret vin. Denne villa har en dyb kælder der har de perfekte forhold til fremstilling af vin med god kølighed og optimal fugtighed. Eser domænet ejer 10 hektar med vinmarker omkring byen, heraf er de 80% tilplantet med riesling, resten med Pinot Noir og Blanc.

Riesling druen kommer oprindeligt fra Rhinedalen hvor man har sporet den tilbage mere end 700 år. Den regnes i dag for en af de vigtigste druer i verden. Rheingau regionen er beliggende lige hvor floden Rhein drejer blidt fra øs til vest og derfor er alle riesling druerne plantet optimalt på varme sydvendte skråninger lige ned til floden. Alle disse faktorer er med til at gøre Rheingau til det måske bedste voksested for riesling druen i verden.

Vinen: Dette er den originale type af vin fra de store tyske distrikter. Doosberg er navnet på marken der ligger lige bag ejendommen. Her høstes druerne med god modenhed og højt sukkerniveau. Druerne presses og høstet ved 85 oechsle minimum. Gæringes stoppes undervejs, så sødmen beholdes i den endelige vin. Denne vin er super flot balanceret mellem sødmen og syren.

I Glasset: Herlig sukkerbasse med duft af acaciehonning og fersken. Smagen er domineret af friske citrusfrugter og grønne æbler. Sødmen giver en god mundfylde og frugtsyren renser ganen på bedste vis.

Servering: En herlig hvidvin til asiatisk mad, syrlige retter, lette desserter med frisk frugt eller bare iskold på terrassen.Server ved 6-8°C.

Land: Tyskland
Område: Rheingau
Årgang: 2014 
Druer: Riesling 
Indhold: Hvidvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 7.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler