Eser Riesling, Purist, Rheingau

119,75  m/Moms
( 95,80  u/Moms )
ekskl. levering
Denne Purist er en tør Riesling med høj intensitet i smagen, der gør den særdeles velegnet til retter med kraftigt krydderi.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Denne Purist er en tør Riesling med høj intensitet i smagen, der gør den særdeles velegnet til retter med kraftigt krydderi.

Området og Producenten: Christoph Eser arbejder stadig sammen med sin far på ejendommen, der er beliggende i den smukke by Oestrich-Winkel. Her har de til huse i en ejendom, der dateres tilbage til 1894, hvor der gennem alle årene har været produceret vin. Denne villa har en dyb kælder, der har de perfekte forhold til fremstilling af vin med god kølighed og optimal fugtighed. Eser domænet ejer 10 hektar med vinmarker omkring byen, heraf er de 80% tilplantet med Riesling, resten med Pinot Noir og Blanc.

Riesling-druen kommer oprindeligt fra Rhinedalen, hvor man har sporet den tilbage mere end 700 år. Den regnes i dag for en af de vigtigste druer i verden. Rheingau regionen er beliggende lige, hvor floden Rhein drejer blidt fra øst til vest, og derfor er alle Riesling-druerne plantet optimalt på varme sydvendte skråninger lige ned til floden. Alle disse faktorer er med til at gøre Rheingau til det måske bedste voksested for Riesling-druen i verden.

Vinen: Denne vin er fremstillet af Riesling-druer, som Eser brødrene høster fra deres egne marker omkring Oestrich by i Rheingau. Vinen gæres helt ud, og fremstår derfor tør.

I Glasset: Denne vin fremstår med en herlig åben bouquet, her er både hvide blomster og frisk citrusfrugt. Smagen er tør med en herlig friskhed i eftersmagen. I smagen opleves noter af fersken, citrus og grønne æbler.

Servering: Denne herlige hvidvin har godt af at blive dekanteret 1 time før servering, og vil passe godt til kraftigt krydrede retter, delikate skaldyr og tørre oste. Server ved 8-10°C.

Pressen:
Årgang 2012
AOV.dk - 5 stjerner - "Herlig næse, mineralsk med let petromleumspræg (positivt), meget indbydende. God fylde med et let urtet præg der spiller fint med Rieslingens let sødmefulde udtryk. Perfekt vin til asiatisk mad." (08-04-2015)

Land: Tyskland
Område: Rheingau
Årgang: 2014 
Druer: Riesling 
Indhold: Hvidvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 12.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler