Eser Riesling, Oestricher Lenchen, Kabinett Trocken

119,75  m/Moms
( 95,80  u/Moms )
ekskl. levering
En tysk vin med tør betegnelse, men alligevel med lidt restsødme i smagen der giver god balance i vinen. Denne type vin er i høj kurs på de fleste toprestauranter i verden i disse dage. Perfekte sparringspartnere til et bredt udvalg af retter.
Vægt: 1.350
Lager: Leveringstid er 2-5 hver dag(e).
Log ind her for at købe

Fra en af de mest berømte regioner i Tyskland har vi nu fået en af de unge stjernefrø i vort sortiment.

Området og Producenten: Christoph Eser arbejder stadig sammen med sin far på ejendommen der er beliggende i den smukke by Oestrich-Winkel. Her har de til huse en ejendom der dateres tilbage til 1894 hvor der gennem alle årene har været produceret vin. Denne villa har en dyb kælder der har de perfekte forhold til fremstilling af vin med god kølighed og optimal fugtighed. Eser domænet ejer 10 hektar med vinmarker omkring byen, heraf er de 80% tilplantet med riesling, resten med Pinot Noir og Blanc.

Riesling druen kommer oprindeligt fra Rhinedalen hvor man har sporet den tilbage mere end 700 år. Den regnes i dag for en af de vigtigste druer i verden. Rheingau regionen er beliggende lige hvor floden Rhein drejer blidt fra øs til vest og derfor er alle riesling druerne plantet optimalt på varme sydvendte skråninger lige ned til floden. Alle disse faktorer er med til at gøre Rheingau til det måske bedste voksested for riesling druen i verden.

Vinen: En tysk vin med tør betegnelse, men alligevel med lidt restsødme i smagen der giver god balance i vinen. Druerne til denne vin kommer fra marken Lenchen i kommuen Oestrich. Denne type vin er i høj kurs på de fleste toprestauranter i verden i disse dage. Perfekte sparringspartnere til et bredt udvalg af retter.

Druerne har vokset på veldrænet jord med godt lerindhold. Alle druer er høstet i hånden og havde et naturligt sukkerindhold på 87 Oechsle ved høsten. Dette har givet en vin med et restsukkerindhold på 7,8 gr./liter. Hele vinifikationen er foregået på ståltank.

I Glasset: En frisk duft af fersken og stikkelsbær. Let sødme, men efterfulgt af en god stram tørhed der giver en flot balanceret vin. Denne vin udtrykker på fineste hvis det terroir der er så typisk for Lenchen marken.

Servering: Lækker hvidvin til fx fiskeretter, lyst kød, kolde salater eller aperitif/velkomst. Server v/8-10¤C

Pressen:
Årgang 2009

Politiken: 5 ud af 6 vinglas (16-07-2011)

Årgang2008 

Politiken: 5 ud af 6 vinglas (25-04-2010)

Land: Tyskland
Område: Rheingau
Årgang: 2014 
Druer: Riesling 
Indhold: Hvidvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 12.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler