Eser Riesling, Oestricher Lenchen, Kabinett Feinherb

119,75  m/Moms
( 95,80  u/Moms )
ekskl. levering
Feinherb er et udtryk der i tyskland dækker over at vinen er lidt finere og sødere end en tør udgave. Druerne til denne vin kommer fra marken Doosberg i Oestrich kommunen. Vinen har et restsukker indhold på 16,1 gr/liter.
Vægt: 1.350
Lager: Leveringstid er 2-5 hver dag(e).
Log ind her for at købe

Fra en af de mest berømte regioner i Tyskland, har vi nu fået en af de unge stjernefrø i vort sortiment.

Området og Producenten: Christoph Eser arbejder stadig sammen med sin far på ejendommen der er beliggende i den smukke by Oestrich-Winkel. Her har de til huse en ejendom der dateres tilbage til 1894 hvor der gennem alle årene har været produceret vin. Denne villa har en dyb kælder der har de perfekte forhold til fremstilling af vin med god kølighed og optimal fugtighed. Eser domænet ejer 10 hektar med vinmarker omkring byen, heraf er de 80% tilplantet med riesling, resten med Pinot Noir og Blanc.

Riesling druen kommer oprindeligt fra Rhinedalen hvor man har sporet den tilbage mere end 700 år. Den regnes i dag for en af de vigtigste druer i verden. Rheingau regionen er beliggende lige hvor floden Rhein drejer blidt fra øs til vest og derfor er alle riesling druerne plantet optimalt på varme sydvendte skråninger lige ned til floden. Alle disse faktorer er med til at gøre Rheingau til det måske bedste voksested for riesling druen i verden.

Vinen: Feinherb er et udtryk der i tyskland dækker over at vinen er lidt finere og sødere end en tør udgave. Druerne til denne vin kommer fra marken Doosberg i Oestrich kommunen. Vinen har et restsukker indhold på 16,1 gr/liter. Druerne har vokset i en lerholdig jordbund meget stejl, lige ned mod floden.

Inden høsten havde druerne nået en sødmegrad på 90 Oechsle. Efter vinifikation i ståltank er vinen lagret i store gamle traditionelle tyske egetræsfade. Denne type fade afgiver ingen smag til vinen, men bruges primært som en neutral lagringsbeholder.

I Glasset: Denne "halv-søde" vin fremtræder med en duft af gule frugter, tørret abrikos og svesker samt lidt hø. Smagen er let fyldig, men stadig meget elegant. Vinen er velbalanceret med både elegant tørhed og en frisk sødme.

Servering: Lækker hvidvin til fx vildtretter, asiatisk og "hot" mad, retter med svampe, frugtdesserter og "hygge". Server v/8-10¤C

Land: Tyskland
Område: Rheingau
Årgang: 2014 
Druer: Riesling 
Indhold: Hvidvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 11.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler