La Cattura, Poggio al Casone, Toscana

119,75  m/Moms
( 95,80  u/Moms )
ekskl. levering
En virkelig interessant vin fra Toscana som er fremstillet på den økologisk drevne ejendom Poggio al Casone. Citat James Suckling: A fascinating wine".
Lager: På lager
Log ind her for at købe

En virkelig interessant vin fra Toscana som er fremstillet på den økologisk drevne ejendom Poggio al Casone. Citat James Suckling: A fascinating wine".

Området og Producenten: La Cattura er den nyeste vin fra Castellanis topejendom: Poggio al Casone. Vingården drives i dag efter økologiske principper. De godt 30 hektar ligger i det bakkede område ved landsbyen Crespina mellem byerne Pisa og Siena. Klimaet på ejendommen er karakteriseret ved korte vintre og lange varme somre. Om sommeren kommer den kølige søbrise dog ind, og er med til at give kølighed til druerne. 

Markerne har de seneste år gennemgået en renovering, og danner i dag grobund for mange forskellige druesorter. Familien vælger at eksperimentere meget, dels med druesorter, men også med fremstillingsmetoder.

Vinen: Vinen er fremstillet på 85% Toreldego og 15% Syrah. Toreldego er en drue, som normalt kun bruges i det nordlige Italien, men at se den modenhed og fedme den kan opnå i Toscana, er en nyhed, der bør få andre seriøse producenter til at åbne øjnene. Syrah-druen har de senere år været brugt af flere Toscana producenter for at give mere dybde og intensitet i vinene. Kombinationen her er en oplevelse!

Vinifikationen af La Cattura foregår efter klassiske toskanske principper med gæring på ståltank, og efterfølgende lagres vinen i en kombination af tank og træfade af varierende størrelser.

I Glasset: La Cattura er mørke-lilla i glasset med sort kerne. Duften er parfumeret med brombær og friskkværnet peber. Smagen er tæt pakket med rå frugt og tanniner der smyger sig om tungen. Der er dyb mørk frugt, brombær og afslutningen er flot balanceret med en lækker kølig frugt.

Servering: Et brag af en rødvin til vildtretter, grillet mørkt kød, delikatesser samt tørre skinker og oste. Server v/16-18¤C

Pressen:
Årgang 2011
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Flot vin med både fylde og elegance, som med sit faste tanninbid og krydrede indslag afslører sit mellemitalienske ophav. Kirsebær og læder i næsen, tobak, oregano og mokka i munden og lang peberpræget eftersmag med strejf af vanilje." (03-10-2016)

Spis Bedre - 5 stjerner - "Som skabt til vildt, men hvis man ikke kan få fat i en hare som på etiketten, kan et måltid med tørret skinke og paté fint være et alternativ. En robust vin med blåbær og kirsebær i duft og smag, suppleret af kaffebønner, peber og lidt røg. Velafbalanceret tør rødvin, der er nem at drikke. Kan varmt anbefales!" (29-09-2016)

Årgang 2010
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Fokuseret italiensk vin fra Toscana med rå tanniner og stor krop med opulent mørk frugt. Flot vin." (19-08-2013)

VinAvisen - 5 stjerner - "Denne rødvin smager ganske enkelt godt. Den er i fornem balance og med blød frugt." (Uge 34 / 2012)

James Suckling - "A fascinating wine"

Årgang 2004
VinAvisen - 5 stjerner - "En stor og meget lækker rødvin, blød, kompleks, og med et fint billede af frugten fra de to gode druer Toreldego og Syrah."

Nordjyske Stiftstidende - "Fortræffelig Italiensk Vin"
Jydske Vestkysten - "...en rigtig herrevin, der vil have mange fans"

Land: Italien
Område: Toscana 
Årgang: 2011  
Drue: 85% Toreldego og 15% Syrah
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 12.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler