Chianti D.O.C.G. - Castellani

69,75  m/Moms
( 55,80  u/Moms )
ekskl. levering
Frisk og livlig Chianti der viser elegancen fra Sangiovese druen. En vin der passer glimrende til lette retter med fugl, eller salater.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe
Frisk og livlig Chianti der viser elegancen fra Sangiovese druen. En vin der passer glimrende til lette retter med fugl, eller salater.

Område og Producent: Chianti DOCG produceres af Castellani familien, som har over 100 års erfaring inden for vinproduktion og hvis filosofi er kvalitet begynder i vinmarken. 

Chianti kommer fra den nøje afgrænsede region mellem byerne Firenze mod nord og til Sienas bygrænse 50 km længere mod syd. Området er meget malerisk med store bølgende bakker og dale. Vinstokkene vokser på skråningerne side om side med oliventræer og cypresser, og på de skovklædte toppe ligger castelloer og villaer, Toscanas vinslotte.

Vinen: Chianti DOCG er produceret på Sangiovese med en anelse Canaiolo og Ciliegiolo der giver lidt mere blødhed til vinen. Druerne høstes fuldmodne i september måned.

Vinificationen er traditionel. Druerne afstilkes og skallerne roteres i den gærende most til den har opnået sin rubinrøde farve. Gæringen finder sted ved en kontrolleret temperatur, som bevarer druernes dejlige frugt i den endelige vin. Efterfølgende hviler vinen på rustfri stål tanke, inden den tappes på flaske.

I Glasset: Chianti DOCG fra Castellani, har en smuk rubinrød farve. Duften er præget af frisk sommer frugt og blomster. Vinen har en god elegance, med smag af friske saftige kirsebær og jordbær samt krydderier såsom sort peber og vanilje. En herlig friskhed i denne vin giver en godeftersmag.

Servering: En fin rødvin til lettere retter, buffet, fjerkræ, pizza, pasta, salat, "hygge" og milde tørre oste. Server v/14-16¤C

Pressen:
Årgang 2013

AOV.dk - 5 stjerner - "Kirsebær, let animalske noter, grønpeber og urter. Elegant vin med god frugt og lidt mineralske toner. Fin lethed, vin dejligt lille syrebid der giver en flot finish." (07-09-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "En let, frugtrig og uhøjtidelig rødvin - en herlig vin til sensommer-dagene på terrassen. Den har en fin og behagelig frugtsødme, som mange vil kunne lide." (Uge 36 / 2014)

Land: Italien
Område: Chianti (Toscana)
Årgang:  2013
Druer: Sangiovese, Canaiolo og Ciliegiolo
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 12.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler