Castellani, Chianti Superiore - Poggio al Casone

89,75  m/Moms
( 71,80  u/Moms )
ekskl. levering
På Poggio al Casone, PierGiorgio Castellani Jr's egen ejendom dyrkes jorden 100% økologisk. Her er vilde dyr i markerne til at holde skadedyrene væk, der er plantet skov og der er søer for at skabe balance i økologien.
Lager: På lager
Log ind her for at købe

På Poggio al Casone, PierGiorgio Castellani Jr's egen ejendom, dyrkes jorden 100% økologisk. Her er vilde dyr i markerne til at holde skadedyrene væk, der er plantet skov og der er søer for at skabe balance i økologien.

Område og Producent: PierGiorgio Castellani Jr. er i dag ansvarlig for vinene fra Castellani. Han er uddannet fra universitetet i Pisa og er den seneste i familierækken der har ejet firmaet siden 1903. Familiens filosofi har fra begyndelsen været den samme: "Kvaliteten af vinen starter i vinmarken". PierGiorgio Jr. arbejder meget med de forskellige druesorter og er en stor fortaler for økologisk landbrug med et minimalt brug af sprøjtemidler.

De godt 30 hektar ligger i det bakkede område ved landsbyen Crespina mellem byerne Pisa og Siena. Klimaet på ejendommen er karakteriseret ved korte vintre og lange varme somre. Om sommeren kommer den kølige søbrise dog ind og er med til at give kølighed til druerne. Markerne har de seneste år gennemgået en renovering og danner i dag grobund for mange forskellige druesorter. Familien vælger at eksperimentere meget, dels med druesorter, men også med fremstillingsmetoder.

Vinen: Chianti Superiore Poggio al Casone er produceret på nøje udvalgte Sangiovese (90%) og Canaiolo (10%) druer. Druerne gæres ved 24°C for at bevare deres naturlige frugtaromaer og lagres herefter 12 måneder på egetræsfade.

I Glasset: Resultatet er en vin med lækker moden frugt og blød smag med flotte klassiske kirsebærtoner, samt lette smukt integrerede ristede aromaer fra fadlagringen.

Servering: Dejlig rødvin til ikke for tunge retter af kalv, lyst kød og fjerkræ, pizza, pasta, let kølig til små "hapsere", samt milde oste. Server v/14-18¤C

Pressen:
Årgang 2012
VinAvisen - 5 stjerner - "En meget vellykket Chianti-rødvin på økodruer. Den har en liflig duft og en blød, harmonisk og fint krydret smag. En meget anvendelig vin, der er fin til mange retter." (Uge 2 / 2015)

Årgang 2009
BT - 5 stjerner - "Lækker, saftig, medium fyldig rødvin, med harmonisk lille frugtsyre gemt i flot, rund smag af modne kirsebær, krydderurter, egetræstoast og vanilje." (18-08-2012)

VinAvisen - 5 stjerner - "Glimrende rødvin, oplagt til alt, der minder om det gode italienske køkken. Vinen har god frugt, fint krydderi og en mundrensende syre..." (Uge 33 / 2012)

AOV.dk - "Ugens vinder" (Uge 35 / 2012)

Årgang 2008
Politiken - 5 vinglas (26-02-2012)

Årgang 2007
Ekstra Bladet - 5 stjerner (03-03-2011)

Land: Italien
Område: Toscana (Chianti)
Årgang:  2012
Druer: Sangiovese 90%, Canaiolo 10%
Indhold: Rødvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 12.50                                                                                        

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler