Castellani, Chianti Classico Riserva D.O.C.G.

119,75  m/Moms
( 95,80  u/Moms )
ekskl. levering
Lækker klassisk rødvin til rødt kød, kalv, gris, risotto og fyldige pastaretter.
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Område og Producent: Chianti Classico kommer fra den nøje afgrænsede region mellem byerne Firenze mod nord og til Sienas bygrænse 50 km længere mod syd. Området er meget malerisk med store bølgende bakker og dale. Vinstokkene vokser på skråningerne side om side med oliventræer og cypresser, og på de skovklædte toppe ligger castelloer og villaer, Toscana´s ”vinslotte”.

Vinen: Chianti Classico er produceret på 100% Sangiovese. Druerne høstes fuldmodne i september måned. Vinificationen er traditionel. Druerne afstilkes og skallerne roteres i den gærende most til den har opnået sin rubinrøde farve. Gæringen finder sted ved en kontrolleret temperatur, som bevarer druernes dejlige frugt i den endelige vin. Efterfølgende lagres vinen i 24 måneder på egetræsfade. Vinene stikkes sammen i god tid, inden de tappes på flaske.

I Glasset: Chianti Classico D.O.C.G. Castellani, har en smuk rubinrød farve. Duften er præget af frisk sommer frugt og blomster. Vinen er medium fyldig og elegant med smag af friske saftige kirsebær og hindbær samt krydderier såsom sort peber og vanilje. God struktur og flot lang eftersmag.

Servering: Lækker klassisk rødvin til rødt kød, kalv, gris, risotto og fyldige pastaretter. Server v/16-18¤C

Pressen:
Årgang 2008
Den Korte Avis - 6 stjerner (12-03-2013)
VinAvisen - 5 stjerner (Uge 7 / 2013)

Penge & Privatøkonomi - Vurderet til at koste 162,00 kr. - "Der er med andre ord ikke meget bastflaske over denne Chianti fra Castellani, som alle i panelet vurderede langt over normalprisen på 120 kroner. Stilen tangerer det moderne, men er stadig umiskendelig Chianti." (juli2013)

Årgang 2007
Winelab.dk - 5 stjerner (11-02-2012)

Land: Italien
Område: Chianti (Toscana)
Årgang:  2009
Druer: Sangiovese
Indhold: Rødvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 13.00
 

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler