Niepoort, Tawny Dee

119,75  m/Moms
( 95,80  u/Moms )
ekskl. levering
Tawny Dee er en af 2 portvine, hvor der refereres til den berømte historie fra Alice i Eventyrland, om to tvillinger, der opfører sig ens, men alligevel skiller sig ud fra hindanden.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Tawny Dee er en af 2 portvine, hvor der refereres til den berømte historie fra Alice i Eventyrland, om to tvillinger, der opfører sig ens, men alligevel skiller sig ud fra hindanden. Tawny Dee har gennem 3 år på små egetræsfade udviklet visdom og elegance samt noter af nødder og stenfrugt.

Området og Producenten: Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer. Som den seneste har Eduard Dirk Niepoort overtaget firmaet i 2005, da hans far gik på pension. Man har altid tilstræbt, at to generationer har arbejdet sammen i firmaet, for at bevare ånden og stilen i vinen. Dirk har været i firmaet siden 1987.

Han har fra start haft sine egne visioner, som blev vakt under hans studietid i bl.a. Schweiz. Dirk vil gerne beholde stilen i huset, men samtidig forbedre tingene. Familiens produktion af portvine har altid været af meget høj kvalitet. Vine med stor koncentration og lang holdbarhed. Huset Niepoort har i mange år været berømt for sine klassiske portvine af meget høj kvalitet. Den tradition kan føres tilbage til 1842, hvor det familieejede firma blev grundlagt.

Vinen: Tawny Dee og Ruby Dum. Med disse 2 portvine vil Niepoort prøve at synliggøre forskellen på Tawny og Ruby på en ny måde. Grundlæggende så fremstilles disse 2 portvine ens. Druerne høstes i hånden i Cima Corgo underområdet i Douroregionen. Der høstes fra 30 år gamle vinstokke med et miks af mange lokale druer. Druerne presses i store åbne cement lagares, og gæringen stoppes ved tilsætning af druesprit.

Herfra sker så den forskelligartede udvikling. Tawny Dee lagres i små egetræsfade for at udvikle sig hurtigt og få en lysere farve og typiske Tawny karaktertræk. Tappes efter 3-4 år på fad. Tawny Dee indeholder lige under 100 gram restsukker pr. liter.

I Glasset: Tawny Dee fremstår teglrød i glasset med friske duftnoter af nødder og tørrede frugter. I munden fremstår portvinen elegant med bløde tanniner og en god balance. Smagsnoterne går i retning af røde kirsebær, læder og tørret frugt.

Servering: Dejlig portvin til desserter med chokolade, nødder, kager, tørret frugt og tørre oste som manchego eller Gruyere. Server ved 8-10°C.

Pressen:
Winelab.dk - 5 stjerner: "Dufter af tørrede frugter især figner men også mandler og nødder. Dufter præcist som at træde ind i butikken hos min mandel- og figenpusher i Porto! Smagen har stor cremet fylde med masser af chokolade, frisk frugt, mørke rosiner og syltedesvesker. Wow!" (29-12-2012)

VinAvisen - 5 stjerner: "Lækker portvin med mange facetter - nødder, figner, dadler ... En af de rigtigt gode tawnies..." (Uge 42 / 2011)

Land: Portugal
Område: Douro
Alder: 3-4 år
Type: Tawny
Druer: En lang række lokale druesorter
Indhold: Portvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 20.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler