Niepoort, Colheita 2005

299,75  m/Moms
( 239,80  u/Moms )
ekskl. levering

Her er personlighed, friskhed og masser af frugt og balance. Her er du sikret en portvinsoplevelse fra mesterens hånd der med garanti ikke skuffer.

Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Her er personlighed, friskhed og masser af frugt og balance. Her er du sikret en portvinsoplevelse fra mesterens hånd der med garanti ikke skuffer.

Området og producenten: Niepoort er i dag et af Portugals førende vinhuse. Dirk Niepoort er nytænkende, og løfter det høje kvalitetsniveau endnu et skridt i hver eneste årgang.

Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer. Som den seneste overtog Eduard Dirk Niepoort i 2005 firmaet, da hans far gik på pension. For at bevare ånden og stilen i vinen har man altid tilstræbt, at to generationer arbejder sammen i firmaet. Dirk har været i firmaet siden 1987, og han har fra start haft sine egne visioner, som blev vakt under hans studietid i bl.a. Schweiz.

Dirk vil gerne beholde stilen i huset og samtidig forbedre tingene. Produktionen af Niepoorts berømte klassiske portvine, som er af høj kvalitet, kan føres tilbage til 1842, hvor firmaet blev grundlagt, og det er netop de gamle traditioner Dirk gerne vil beholde samtidig med, at han ønsker at udvikle produkterne. De er specialister i alt fra Colheita, gamle Tawny og Vintage Port.

Vinen: Colheita Port er udvalgt portvin fra én enkelt unik årgang, og den skal lagres i minimum 7 år på små fade og er derfor drikkeklar, når den kommer på markedet. Vinifikationen af denne portvin er traditionel med manuel trædning af druerne, gæring til ca. 4% alkohol og derefter tilføring af druesprit for at opnå en sødmefuld og balanceret portvin med 20% alkohol.

2005 er en årgang med masser af personlighed og en stor andel friskhed fra især druerne, der er høstet fra de køligere nordvendte marker. Niepoort Colheita tappes normalt efter mindst 10 års lagring i små egetræsfade, men fordi denne årgang allerede i starten af 2013 viste flotte tegn, besluttede man at tappe tidligere for at fange årgangens unikke friskhed og personlighed.  

I Glasset: Smuk teglstensfarvet med rød kerne. Duften er ren med subtile noter af krydderi og tørret frugt. Smagen er forfriskende og vedvarende med noter af tørret frugt, nødder og et let præg af krydderi. Niepoort Colheita 2005 er silkeblød og i komplet balance. En unik oplevelse du vil huske.

Servering: En fremragende Portvin til desserter med chokolade, nødder, kager og meditation. Server ved 8-12°C.

Pressen:
Winelab.dk - 5 stjerner - "Syre, fløde- og kaffekaramel i duften. Forførende og med masser af lag og kompleksitet. Afsindigt blød kompleksitet med en flot og moden frugt og balance. Stor længde på afslutningen, som har en varmende alkohol. Smuk og knivskarp Colheita med begyndende god udvikling." (12-12-2016)

FINANSBUREAUET -
5 stjerner - "Flot komplet portvin med både alder og ynde. Intensiv næse med noter af puddersukker og rosiner og cremet mund med noter af marcipan, kirsebær og tørrede abrikoser tilsat et strejf af mørk chokolade i den lange eftersmag. Høj klasse." (07-11-2016)

Avisen.dk - 5 stjerner (22-05-2014)

Dagens.dk - 5 stjerner - "Lækker cremet og forførende Colheita portvin med rosinintensiv næse og fyldig mund med noter af mandler og fuldmodne kirsebær. Et sikkert valg." (20-05-2014)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner (19-05-2014)

V
inAvisen - 5 stjerner - "En dejlig, klassisk portvin, blød og lækker og med den dejlige portvinssødme." (Uge 20 / 2014)

Land: Portugal
Område: Douro
Årgang:: 2005
Type: Tawny
Druer: Touriga Nacional, Tinta Barocca, Touriga Francesa, Tinta Cão og Tinta Roriz
Indhold: Portvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 20.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler