Niepoort, Colheita 2001

339,75  m/Moms
( 271,80  u/Moms )
ekskl. levering
Colheita er gammel fadlagret portvin, der er drikkeklar, når det kommer på markedet. Udviklet i minimum 7 år på fad inden aftapning. 2001 er en herlig intens og stadig frugtfyldt udgave.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Colheita er gammel fadlagret portvin, der er drikkeklar, når det kommer på markedet. Udviklet i minimum 7 år på fad inden aftapning. 2001 er en herlig intens og stadig frugtfyldt udgave.

Området og Producenten: Niepoort er i dag et af Portugals førende vinhuse. Dirk Niepoort er nytænkende, og løfter det høje kvalitetsniveau endnu et skridt i hver eneste årgang.

Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer. Som den seneste har Eduard Dirk Niepoort overtaget firmaet i 2005, da hans far gik på pension. Man har altid tilstræbt, at to generationer har arbejdet sammen i firmaet, for at bevare ånden og stilen i vinen. Dirk har været i firmaet siden 1987. Han har fra start haft sine egne visioner, som blev vakt under hans studietid i bl.a. Schweiz.

Dirk vil gerne beholde stilen i huset, men samtidig forbedre tingene. Familiens produktion af portvine har altid været af meget høj kvalitet - vine med stor koncentration og lang holdbarhed. Huset Niepoort har i mange år været berømt for sine klassiske portvine af meget høj kvalitet. Den tradition kan føres tilbage til 1842, hvor det familieejede firma blev grundlagt. De er specialister i alt fra Colheita, gamle Tawny og Vintage Port.

Vinen: Colheita Port er udvalgt portvin fra en enkelt unik årgang, udviklet i minimum 7 år på fad og drikkeklar, når det kommer på markedet. Denne type kan tåle at stå åben i længere tid uden at miste smag ( op til 1 måned i køleskab med prop på).

2001 er et undervurderet år, der står i skyggen af den højt berømmede 2000 årgang. Nogle enkelte fade har udviklet den elegance og finesse, der gør dem gode nok til at blive tappet som Niepoort Colheita. Sammensat af en bred vifte af druer, trådt og gæret i lagares. Lagringen er foregået på små (550 600 liter) egetræsfade frem til aftapningen i Niepoorts kælder.

I Glasset: Smuk teglstensfarvet med rød kerne. Meget åben duft med noter af røde kirsebær, brombær og et meget vinøst præg. Smagen er fyldig med stor intensitet og elegante noter af tørrede blommer og abrikoser.

Servering: En fremragende Portvin til desserter med chokolade, nødder, kager og meditation. Server ved 8-10 grader.

Pressen:
VinAvisen - 5 stjerner: "Denne portvin bliver helt suveræn, når den er blevet plasket over i en karaffel - det tager kanterne af den. Den er lækker og blød med toner af dadler og blommer..." (Uge 26 / 2012)

Land: Portugal
Område: Douro
Årgang:: 2001
Type: Tawny
Druer: Touriga Nacional, Tinta Barocca, Touriga Francesa, Tinta Cão og Tinta Roriz
Indhold: Portvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 20.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler