Niepoort, 20 års Tawny Port

539,75  m/Moms
( 431,80  u/Moms )
ekskl. levering
Forlaget Smag - 20 ud af 20 point / "Testvinder" (November 2012). "Jeg er ikke den største eller den stærkeste eller den tungeste, men jeg er den smukkeste! Og hvem kan stikke den? Fantastisk vin."
Vægt: 1.350
Lager: Leveringstid er 2-5 hver dag(e).
Log ind her for at købe

BEMÆRK: Ikke på lager i butik - online bestillingsvare (2-5 hverdage)

Området og Producenten: Niepoort er et privatejet familiefirma, grundlagt i 1842. Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer. Senest har Eduard Dirk van der Niepoort overtaget firmaet i 2005 da hans far Rolf gik på pension. Man har altid tilstræbt at to generationer har arbejdet sammen i firmaet for at bevare ånden og stilen i vinen. Dirk indtrådte i firmaet i 1984.

Dirk har fra start haft sine egne visioner som blev vakt under hans studietid i bl.a. Schweiz. Dirk, der også har arbejdet på vingårde i Californien,  vil gerne beholde stilen i huset, men samtidig forbedre tingene. Familiens produktion af portvine har altid været af meget høj kvalitet, vine med stor koncentration og lang holdbarhed. Huset Niepoort har i mange år været berømt for sine klassiske Portvine af meget høj kvalitet. Den tradition kan føres helt tilbage til 1842.

Vinstokkene vokser på terrasse-anlagte bjergsider. De bedste druer kommer fra terrasser, som ligger mindre end 500 meter over havets overflade. Der findes over 80 forskellige druesorter, som er tilladt i portvins-produktionen. De mest plantede blå druesorter hos Niepoort er: Touriga Nacional, Tinta Barocca, Touriga Francesa, Tinta Cão og Tinta Roriz (Tempranillo).

Vinen: Vinificationen er traditionel. Druerne trædes med fødderne i lagares og gæringen begynder. Når mosten har nået 4% alkohol, trækkes den over i et kar med et forud beregnet kvantum druespiritus med en høj alkoholstyrke og gæringen standser omgående. Der tilsættes ca. 100 liter brandy, med en alkoholstyrke på 75-80%, til 500 liter most.

Resultatet er en sød vin med en alkoholstyrke på ca. 20%. Dette råmateriale bringes til Niepoorts lagerhus i havnebyen Vila Nova de Gaia ved Douro-floden. Her modnes vinen på Piper af egetræ, som rummer det traditionelle portvinsmål, 500 liter. Niepoort Tawny 20 Years Old er sammensat af vine, der har en gennemsnitsalder på 20 år. Der produceres ca. 8.000 flasker om året.

I Glasset: Niepoort Tawny 20 Years Old har en smuk orangegylden farve med solnedgangens glød. Elegant duft med toner fra lige honning, over vanilie og orange, til peber. Smagen er elegant og koncentreret, stadig med frisk sødme og lang eftersmag.

Servering: Fremragende Portvin til desserter som chokolade, nødder og kager, lagrede oste, "småmeditation" eller til en god cigar. Server v/10-12°C

Pressen:
Politiken - 5 vinglas - "Meget lyst indtryk - masser af tørret orange, julekrydderi, fernis og rancio - kompleks. På samme tid luftig og intens smag. Igen kompleks og med stor elegance. Næsten svævende!" (06-12-2015)

Decanter - 96 point (Januar 2013)
Wine Spectator - 92 point
Smagogbehag -  5 glas/testvinder

Forlaget Smag - 20 ud af 20 point / "Testvinder" (November 2012) - "Den er let og delikat røget, harmonisk og ren, men dens kodeord er friskhed. Alt det kombineret, og så det faktum, at Dirk ikke er nogen sukkergris, giver vinen en suveræn selvfølgelighed, som om den vil sige til alle sine kolleger og konkurrenter: Her er jeg. Jeg er ikke den største eller den stærkeste eller den tungeste, men jeg er den smukkeste! Og hvem kan stikke den? Fantastisk vin."

Land: Portugal
Område: Douro
Alder: 20 år
Type: Tawny
Druer: Touriga Nacional, Tinta Barocca, Touriga Francesa, Tinta Cão og Tinta Roriz
Indhold: Portvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 20.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler